Krémes jeges szelet
A krémes jeges szelet egy gyors édesség, ami nagyjából egy óra alatt elkészíthető. Igaz, amíg lehűl és „jeges” lesz, igényel némi időt, de ez már nem rajtunk múlik. Ezt megéri kivárni, mert a végeredmény fantasztikus, nagyon finom, hűsítő és frissítő édesség. A tetejét mandulával díszítettem, de ez szinte bármi lehet, amit szeretünk: csokoládé, mogyoró, dió, ehető díszek, friss mentalevél…
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 5.8.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
ALAPANYAGOK
Tészta:
7 dbtojásfehérje
7 ev. kanálkristálycukor
7 ev. kanálrétesliszt
Töltelék:
7 dbtojás sárgája
10 ev. kanálkristálycukor
1 ltej
2 csomagvaníliapuding
4 ev. kanálbúzafinomliszt
250 gvaj
500 mlhabtejszín
- A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a 200 ml tejben elkevert pudingport és lisztet. Csomómentesre keverjük, és hozzáöntjük a maradék, 800 ml forró tejhez. Felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük, Sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A kissé kihűlt krémbe beledolgozzuk a vajat.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS