Krémes jeges szelet

A krémes jeges szelet egy gyors édesség, ami nagyjából egy óra alatt elkészíthető. Igaz, amíg lehűl és „jeges” lesz, igényel némi időt, de ez már nem rajtunk múlik. Ezt megéri kivárni, mert a végeredmény fantasztikus, nagyon finom, hűsítő és frissítő édesség. A tetejét mandulával díszítettem, de ez szinte bármi lehet, amit szeretünk: csokoládé, mogyoró, dió, ehető díszek, friss mentalevél…

Hozzáadta:Babu27, 5.8.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Krémes jeges szelet

Hozzávalók

Tészta:
7 dbtojásfehérje
7 ev. kanálkristálycukor
7 ev. kanálrétesliszt
Töltelék:
7 dbtojás sárgája
10 ev. kanálkristálycukor
1 ltej
2 csomagvaníliapuding
4 ev. kanálbúzafinomliszt
250 gvaj
500 mlhabtejszín

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd beledolgozzuk a cukrot és a lisztet. Az így elkészült tésztát tepsire tesszük, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a 200 ml tejben elkevert pudingport és lisztet. Csomómentesre keverjük, és hozzáöntjük a maradék, 800 ml forró tejhez. Felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük, Sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A kissé kihűlt krémbe beledolgozzuk a vajat.
  3. A megsült tésztára rákenjük a krémet, a tetejét felvert tejszínhabbal kenjük meg. Mandulaszirmokkal díszítjük, majd a süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A hideg süteményt felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!