TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Krémes karamelles szelet
Krémes karamelles szelet
Recept Krémes karamelles szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Különleges sütemény, ami a tetejébe még nagyon finom is! A kávé és a karamell jól ismert és isteni párost alkot, ennek köszönhetően a krémes karamelles szelet popmás desszert a mindennapokra vagy ünnepségekre. A kávé (3 az 1-ben, boltban kapható) a sütemény tésztájába kerül, a krém pedig klasszikus karamelles puding cukros vajjal elkeverve. A tetejére még egy réteg tejszínhab kerül, amit tetszés szerint karamelles öntettel készítünk. Az alapanyagokat manapság könnyen be lehet szerezni, az eredmény pedig egyszerűen fantasztikus!

Alexa96    ·   10.3.2017

Krémes karamelles szelet

Különleges sütemény, ami a tetejébe még nagyon finom is! A kávé és a karamell jól ismert és isteni párost alkot, ennek köszönhetően a krémes karamelles szelet popmás desszert a mindennapokra vagy ünnepségekre. A kávé (3 az 1-ben, boltban kapható) a sütemény tésztájába kerül, a krém pedig klasszikus karamelles puding cukros vajjal elkeverve. A tetejére még egy réteg tejszínhab kerül, amit tetszés szerint karamelles öntettel készítünk. Az alapanyagokat manapság könnyen be lehet szerezni, az eredmény pedig egyszerűen fantasztikus!

Alapanyagok

Tészta:

200 g
kristálycukor
4 db
tojás
150 g
rétesliszt
100 ml
tej
1/2 csomag
sütőpor
100 ml
olaj
2 csomag
3 az 1-ben Nescafé

Krém:

2 csomag
karamelles pudingpor
500 ml
tej
200 g
vaj
150 g
porcukor
400 ml
habtejszín
karamelles öntet (boltban kapható)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, majd felváltva beledolgozzuk a tejet és az olajat (kisebb adagonként), végül a sütőporral és kávéval elkevert lisztet is. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon 20-25 percet sütjük.
  2. A pudingot a tejben megfőzzük és kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük és kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
  3. A megsült tészta tetejére rávisszük a krémet, majd a krém tetejére a kemény habbá vert habtejszínt. Karamelles öntettel díszítjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása