Krémes karamelles szelet

Különleges sütemény, ami a tetejébe még nagyon finom is! A kávé és a karamell jól ismert és isteni párost alkot, ennek köszönhetően a krémes karamelles szelet popmás desszert a mindennapokra vagy ünnepségekre. A kávé (3 az 1-ben, boltban kapható) a sütemény tésztájába kerül, a krém pedig klasszikus karamelles puding cukros vajjal elkeverve. A tetejére még egy réteg tejszínhab kerül, amit tetszés szerint karamelles öntettel készítünk. Az alapanyagokat manapság könnyen be lehet szerezni, az eredmény pedig egyszerűen fantasztikus!

Hozzáadta:, 10.3.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Krémes karamelles szelet

Hozzávalók

Tészta:
200 gkristálycukor
4 dbtojás
150 grétesliszt
100 mltej
1/2 csomagsütőpor
100 mlolaj
2 csomag3 az 1-ben Nescafé
Krém:
2 csomagkaramelles pudingpor
500 mltej
200 gvaj
150 gporcukor
400 mlhabtejszín
karamelles öntet (boltban kapható)

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habosra verjük, majd felváltva beledolgozzuk a tejet és az olajat (kisebb adagonként), végül a sütőporral és kávéval elkevert lisztet is. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon 20-25 percet sütjük.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. A pudingot a tejben megfőzzük és kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük és kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
  3. A megsült tészta tetejére rávisszük a krémet, majd a krém tetejére a kemény habbá vert habtejszínt. Karamelles öntettel díszítjük. Jó étvágyat!Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról