TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Tiramisu Krémes, lágy hamis ,,TIRAMISU,,
Krémes, lágy hamis ,,TIRAMISU,,
Recept Krémes, lágy hamis ,,TIRAMISU,,
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A krémes, lágy hamis „TIRAMISU” egy kiváló, sütés nélküli, hűsítő desszert, amit szerintem nem utolsósorban a kávéízt kedvelőknek találtak ki. Természetesen ez az édesség sokban eltér az eredeti olasz recepttől, ezért is a hamis jelző, de mi így szeretjük: kávésan, rumosan, krémesen, tejszínhabosan. Az íze szerintem fenséges, és erre a legékesebb bizonyíték, hogy a vendégek egy morzsát sem hagynak, és nem egyszer kérnek belőle repetát.

Viki78    ·   23.3.2017

Krémes, lágy hamis ,,TIRAMISU,,

A krémes, lágy hamis „TIRAMISU” egy kiváló, sütés nélküli, hűsítő desszert, amit szerintem nem utolsósorban a kávéízt kedvelőknek találtak ki. Természetesen ez az édesség sokban eltér az eredeti olasz recepttől, ezért is a hamis jelző, de mi így szeretjük: kávésan, rumosan, krémesen, tejszínhabosan. Az íze szerintem fenséges, és erre a legékesebb bizonyíték, hogy a vendégek egy morzsát sem hagynak, és nem egyszer kérnek belőle repetát.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

4 db
tojás sárgája
100 g
porcukor
500 g
mascarpone
250 ml
habtejszín
48 db
babapiskóta (hosszú)
250 ml
erős kávé
2 ev. kanál
rum
kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások sárgáját a cukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Ez akár 15-20 perc folyamatos verést igényel.%1%2%3%4
  2. Ha elkészült, levesszük a gőzfürdőről és kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a mascarpone sajtot.%5
  3. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert habtejszínt. Én kézi robotgépet használtam, és ezzel dolgoztam el alaposan a habot, mascarpone sajtot és tejszínhabot.%6%7
  4. Az erős kávéba beleöntjük a rumot. Egy sütőformát előkészítünk, az alját pedig kirakjuk a rumos kávéba mártott piskótával.%8
  5. A tetejére rátesszük a krém felét, erre egy újabb réteg piskóta kerül, majd a maradék krém.%9%10%11%12
  6. A tetejét kakaóval megszórjuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása