Krémes, lágy hamis ,,TIRAMISU,,

A krémes, lágy hamis „TIRAMISU” egy kiváló, sütés nélküli, hűsítő desszert, amit szerintem nem utolsósorban a kávéízt kedvelőknek találtak ki. Természetesen ez az édesség sokban eltér az eredeti olasz recepttől, ezért is a hamis jelző, de mi így szeretjük: kávésan, rumosan, krémesen, tejszínhabosan. Az íze szerintem fenséges, és erre a legékesebb bizonyíték, hogy a vendégek egy morzsát sem hagynak, és nem egyszer kérnek belőle repetát.

Hozzáadta:, 23.3.2017
Kategória: Desszertek, Sütés nélküli receptek
Recept Krémes, lágy hamis ,,TIRAMISU,,

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 dbtojás sárgája
100 gporcukor
500 gmascarpone
250 mlhabtejszín
48 dbbabapiskóta (hosszú)
250 mlerős kávé
2 ev. kanálrum
kakaó

Elkészítés menete

  1. A tojások sárgáját a cukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Ez akár 15-20 perc folyamatos verést igényel.%1%2%3%4Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. Ha elkészült, levesszük a gőzfürdőről és kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a mascarpone sajtot.%5
  3. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert habtejszínt. Én kézi robotgépet használtam, és ezzel dolgoztam el alaposan a habot, mascarpone sajtot és tejszínhabot.%6%7Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. Az erős kávéba beleöntjük a rumot. Egy sütőformát előkészítünk, az alját pedig kirakjuk a rumos kávéba mártott piskótával.%8
  5. A tetejére rátesszük a krém felét, erre egy újabb réteg piskóta kerül, majd a maradék krém.%9%10%11%12Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  6. A tetejét kakaóval megszórjuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!