TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Krémes leveles tésztából
Krémes leveles tésztából
Recept Krémes leveles tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.6.2022

Krémes leveles tésztából

A krémes a legfinomabb desszertek egyike. Az íze fantasztikus, ráadásul mindezt egy ropogós tésztalap teszi még finomabbá. Szerző: Triniti

Alapanyagok

Tészta:

1 csomag
leveles tészta

Tojássárgás krém:

1500 ml
tej
9 db
tojássárga
12 evőkanál
kristálycukor
4 csomag
vaníliacukor
csipet
14 evőkanál
búzafinomliszt
2 evőkanál
kukoricakeményítő
500 ml
víz

Szükségünk lesz még:

9 db
tojásfehérje
7 evőkanál
porcukor
700 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. 2 észtalapra van szükségünk, mindegyik nagyjából 30x45 cm-es. Mindkét tésztalapot 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
  2. A krémhez a tejet edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni, beledolgozzuk a tojássárgát, kristálycukrot, vaníliacukrot. Amikor a cukor már felolvadt, akkor keverjük bele a keményítő, liszt és só keverékét, majd a vízzel is felöntjük. Sűrű krémet főzünk.
  3. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, beledolgozzuk a forró tojássárgás krémbe. Az így kapott krémet még forrón rákenjük az egyik tésztalapra (amit magas falú tepsibe teszünk). Kihűtjük.
  4. A habtejszínt habbá verjük, rákenjük a tojássárgás krémre. Elegyengetjük, majd lefedjük a másik tésztalappal. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A tetejét porckorral megszórjuk, tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása