Krémes leveles tésztából

Recept Krémes leveles tésztából

Hozzáadta: TopPetra, 28.6.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A krémes a legfinomabb desszertek egyike. Az íze fantasztikus, ráadásul mindezt egy ropogós tésztalap teszi még finomabbá. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 28.6.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

1 csomagleveles tészta

Tojássárgás krém:

1500 mltej
9 dbtojássárga
12 evőkanálkristálycukor
4 csomagvaníliacukor
csipet
14 evőkanálbúzafinomliszt
2 evőkanálkukoricakeményítő
500 mlvíz

Szükségünk lesz még:

9 dbtojásfehérje
7 evőkanálporcukor
700 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 2 észtalapra van szükségünk, mindegyik nagyjából 30x45 cm-es. Mindkét tésztalapot 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
  2. A krémhez a tejet edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni, beledolgozzuk a tojássárgát, kristálycukrot, vaníliacukrot. Amikor a cukor már felolvadt, akkor keverjük bele a keményítő, liszt és só keverékét, majd a vízzel is felöntjük. Sűrű krémet főzünk.
  3. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, beledolgozzuk a forró tojássárgás krémbe. Az így kapott krémet még forrón rákenjük az egyik tésztalapra (amit magas falú tepsibe teszünk). Kihűtjük.
  4. A habtejszínt habbá verjük, rákenjük a tojássárgás krémre. Elegyengetjük, majd lefedjük a másik tésztalappal. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A tetejét porckorral megszórjuk, tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás