TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Krémes mákos szelet
Krémes mákos szelet
Recept Krémes mákos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.1.2020

Krémes mákos szelet

Ez a sütemény a mák kedvelőinek biztosan főnyeremény! A tészta puha, lágy, egyszerűen ellenállhatatlan! Két réteg mákos tészta közt egy réteg világos tészta bújik meg, finom, lágy krémmel megbolondítva. A tetejét krémmel és habfixálóval kemény habbá vert tejszínhabbal díszítettem. Természetesen bárhogy díszíthetjük, ez már csak rajtunk múlik. Szerző: Triniti

50 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Mákos tészta:

3 db
tojásfehérje
3 ev. kanál
cukor
5 ev. kanál
mák (egész mákszem, nem darált)
2 ev. kanál
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor

Világos tészta:

3 db
tojásfehérje
3 ev. kanál
kristálycukor
3 ev. kanál
rétesliszt
2 ev. kanál
olaj
1 kv. kanál
sütőpor

Krém:

500 ml
tej
1 csomag
vanília ízű pudingpor
6 db
tojássárga
7 ev. kanál kristálycukor
200 g vaj
1 kv. kanál vaníliaaroma

Dekoráció:

400 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a mákos tésztát. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a mákot és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket 20x27 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A tésztalapokat 200 fokon 10 percig sütjük, a végén két mákos tésztalapot kapunk.
  2. Az előzőhöz hasonlóan készítjük el a világos tésztát is, azzal a különbséggel, hogy mák helyett olajat adunk a tésztához.Ugyanúgy két tésztalapot sütünk.
  3. A krémhez a tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a pudingport, az aromát, majd fokozatosan a tejet is beledolgozzuk. Sűrű kását főzünk, majd kicsit kihűtjük. Ekkor adjuk hozzá a vajat és folyamatos kevergetés mellett beledolgozzuk, majd megvárjuk, míg a krém teljesen kihűl.
  4. Az egyik mákos tésztát megkenjük a krémmel, rátesszük a világos tésztát és lenyomkodjuk. Erre kerül a következő krém és a világos tészta, majd a világos tésztára ismét krém és a második mákos tészta. Végül a tetejét is megkenjük a krémmel, elegyengetjük.
  5. A habtejszínt a habfixálóval habbá verjük. A süteményt a tejszínhabbal díszítjük, majd az egész süteményt jó alaposan lehűtjük. Felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása