Krémes olasz szelet

Recept Krémes olasz szelet

Hozzáadta: TopPetra, 20.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Bár bonyolultnak néz ki a süti, az elkészítése egyszerű. Lágy krém teszi tökéletessé, a végén pedig csoki kerül rá.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 20.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 grétesliszt
5 dbtojás
12 ev. kanálkristálycukor
200 mlolaj
1 csomagsütőpor
1 ev. kanálkakaó

Krém:

1 ltej
6 ev. kanálkristálycukor
6 ev. kanálbúzafinomliszt
1 dbvaníliarúd vagy 2 csomag vaníliacukor
250 gvaj (200 g krémhez, 50 g csokiöntethez)
100 gcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az olaj is belekerül. A tésztát 2 részre osztjuk 1:2 arányban. A kisebb adaghoz hozzáadjuk a kakaót. A nagyobb és a nagy tepsi kb. fele méretét kitevő tepsiket sütőpapírral kibéleljük. A nagyobb tepsin sütjük meg a világos, a kisebben a kakaós tésztát.
  2. A tésztát 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. A világos tésztát félbe vágjuk – így 3 egyforma méretű tésztát kapunk, két világosat és egy kakaósat.
  3. A tejből, cukorból, porcukorból, vaníliarúdból kikapart magokból sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. Beledolgozunk 200 g habosra vert vajat, majd a krémet pihentetjük.
  4. Egy lapos világos tésztát krémmel megkenjünk, lefedjük a kakaós lappal, erre is krém kerül, majd a világos tésztával letakarjuk. A csokit 50 g vajjal felolvasztjuk, ezzel locsoljuk meg a tetejét.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás