TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Krémes olasz szelet
Krémes olasz szelet
Recept Krémes olasz szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Bár bonyolultnak néz ki a süti, az elkészítése egyszerű. Lágy krém teszi tökéletessé, a végén pedig csoki kerül rá.

TopPetra TopPetra    ·   20.11.2021

Krémes olasz szelet

Bár bonyolultnak néz ki a süti, az elkészítése egyszerű. Lágy krém teszi tökéletessé, a végén pedig csoki kerül rá.

Alapanyagok

Tészta:

400 g
rétesliszt
5 db
tojás
12 ev. kanál
kristálycukor
200 ml
olaj
1 csomag
sütőpor
1 ev. kanál
kakaó

Krém:

1 l
tej
6 ev. kanál
kristálycukor
6 ev. kanál
búzafinomliszt
1 db
vaníliarúd vagy 2 csomag vaníliacukor
250 g
vaj (200 g krémhez, 50 g csokiöntethez)
100 g
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az olaj is belekerül. A tésztát 2 részre osztjuk 1:2 arányban. A kisebb adaghoz hozzáadjuk a kakaót. A nagyobb és a nagy tepsi kb. fele méretét kitevő tepsiket sütőpapírral kibéleljük. A nagyobb tepsin sütjük meg a világos, a kisebben a kakaós tésztát.
  2. A tésztát 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. A világos tésztát félbe vágjuk – így 3 egyforma méretű tésztát kapunk, két világosat és egy kakaósat.
  3. A tejből, cukorból, porcukorból, vaníliarúdból kikapart magokból sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. Beledolgozunk 200 g habosra vert vajat, majd a krémet pihentetjük.
  4. Egy lapos világos tésztát krémmel megkenjünk, lefedjük a kakaós lappal, erre is krém kerül, majd a világos tésztával letakarjuk. A csokit 50 g vajjal felolvasztjuk, ezzel locsoljuk meg a tetejét.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása