Krémes ostyalap-torta sütés nélkül

Recept Krémes ostyalap-torta sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

A nagy nyári hőségben igazán jól tud esni a hűsítő jégkrém vagy fagylalt. Nekem az egyik kedvencem az úgynevezett orosz fagylalt, amit nagyszüleim szoktak hozni nekünk, gyerekeknek: finom krém két ostyalap közt, lefagyasztva. Ezen felbuzdulva készítettem el a krémes ostyalap-tortát, amit még sütni sem kell! Gyakorlatilag kör alakú ostyalapot kenünk meg a finom krémmel és pakoljuk egymásra. A tetejét fehér csokoládéval díszítettem, majd a tálalás előtt legalább egy órát fagyasztóba tettem, hogy jól lehűljön. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 mltejföl
2 dbtojás
1/2 kv. kanálvaníliakivonat
150 gkristálycukor
50 gvaj
2 ev. kanálkukoricakeményítő
100 gfehér csokoládé
10 dbostyalap, kör alakú

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral, vaníliakivonattal és keményítővel habosra verjük. Kis adagokban beledolgozzuk a tejfült. A felvert masszát edénybe tesszük és kis lángon elkezdjük főzni.
  2. Amikor már meleg, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük és felforraljuk. Kb. 5 percig főzzük. Amikor már elkezd sűrűsödni, az edényt levesszük a lángról és kissé kihűtjük.
  3. Elkezdjük a rétegezést: ostya, krém, ostya, krém... A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük, majd a kész tortát hűtőszekrénybe tesszük, hogy alaposan lehűljön.
  4. Tálalás előtt fagyasztóba tesszük, hogy igazán hűvös legyen, szinte mint a jégkrém.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás