Krémes őszibarackos-piskótás szelet
Éppen bevásároltam, amikor megláttam a babapiskótát, és gondoltam, kipróbálok valami újat. Semmi nehéz krém, inkább friss gyümölcs és tejszínhab. Ez lett a végeredmény, krémes őszibarackos-piskótás szelet. A gyümölcs természetesen szabadon választható.
Hozzávalók
Tésztához:4 dbtojás
4 ev. kanálporcukor
4 ev. kanálrétesliszt
1 ev. kanálolaj
1 kv. kanálsütőpor
csipet só
Krémhez:300 gpépesített őszibarack
4 ev. kanálkompótlé vagy víz
280 mltej
1 csomagvanília pudingpor
2 ev. kanálkristálycukor
250 mltejföl
Továbbá szükségünk lesz:baracklekvár
habtejszín
habfixáló
babapiskóta
Elkészítés menete
- A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a habosra vert tojássárgáját, olajat, valamint a sütőporral összekevert lisztet. A keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 25 perc alatt 165 fokon megsütjük. A tésztát a sütőből kivesszük és kihűtjük.
- A krémhez őszibarack kompótot használtam. 300 g őszibarackot pépes állagúra turmixolunk, hozzáadjuk a 4 ev. kanál vizet vagy kompótlevet és felforraljuk. Egy másik edényben a tejhez hozzáadjuk a pudingport és a cukrot, elkeverjük, majd hozzáadjuk az őszibarackos keverékhez. Addig főzzük, míg sűrű kását nem kapunk. Miután elkészült, levesszük a tűzről, kihűtjük és hozzákeverjük a tejfölt.
- A tésztát megkenjük a lekvárral, rárakjuk a kompótlébe vagy gyümölcslébe áztatott piskótát (ha nincs otthon, akkor tejbe is áztathatjuk), erre kerül a krém és elsimítjuk. A tetejére ismét egy réteg babapiskóta kerül, majd a süteményt hűtőszekrénybe tesszük addig, amíg meg nem köt.
- A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük (ha a süteményt rögtön fogyasztjuk, akkor a habfixáló elhagyható). Rárakjuk a süteményre, megszórjuk kakaóval vagy reszelt csokoládéval, tejszínhabbal és piskótával díszítjük.