TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Sárgabarack Krémes őszibarackos-piskótás szelet
Krémes őszibarackos-piskótás szelet
Recept Krémes őszibarackos-piskótás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Éppen bevásároltam, amikor megláttam a babapiskótát, és gondoltam, kipróbálok valami újat. Semmi nehéz krém, inkább friss gyümölcs és tejszínhab. Ez lett a végeredmény, krémes őszibarackos-piskótás szelet. A gyümölcs természetesen szabadon választható.

Viki78    ·   3.10.2016

Krémes őszibarackos-piskótás szelet

Éppen bevásároltam, amikor megláttam a babapiskótát, és gondoltam, kipróbálok valami újat. Semmi nehéz krém, inkább friss gyümölcs és tejszínhab. Ez lett a végeredmény, krémes őszibarackos-piskótás szelet. A gyümölcs természetesen szabadon választható.

50 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

4 db
tojás
4 ev. kanál
porcukor
4 ev. kanál
rétesliszt
1 ev. kanál
olaj
1 kv. kanál
sütőpor
csipet só

Krémhez:

300 g
pépesített őszibarack
4 ev. kanál
kompótlé vagy víz
280 ml
tej
1 csomag
vanília pudingpor
2 ev. kanál
kristálycukor
250 ml
tejföl

Továbbá szükségünk lesz:

baracklekvár
habtejszín
habfixáló
babapiskóta
Recept elkészítése
Nyomtatás
50 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a habosra vert tojássárgáját, olajat, valamint a sütőporral összekevert lisztet. A keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 25 perc alatt 165 fokon megsütjük. A tésztát a sütőből kivesszük és kihűtjük.
  2. A krémhez őszibarack kompótot használtam. 300 g őszibarackot pépes állagúra turmixolunk, hozzáadjuk a 4 ev. kanál vizet vagy kompótlevet és felforraljuk. Egy másik edényben a tejhez hozzáadjuk a pudingport és a cukrot, elkeverjük, majd hozzáadjuk az őszibarackos keverékhez. Addig főzzük, míg sűrű kását nem kapunk. Miután elkészült, levesszük a tűzről, kihűtjük és hozzákeverjük a tejfölt.
  3. A tésztát megkenjük a lekvárral, rárakjuk a kompótlébe vagy gyümölcslébe áztatott piskótát (ha nincs otthon, akkor tejbe is áztathatjuk), erre kerül a krém és elsimítjuk. A tetejére ismét egy réteg babapiskóta kerül, majd a süteményt hűtőszekrénybe tesszük addig, amíg meg nem köt.
  4. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük (ha a süteményt rögtön fogyasztjuk, akkor a habfixáló elhagyható). Rárakjuk a süteményre, megszórjuk kakaóval vagy reszelt csokoládéval, tejszínhabbal és piskótával díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása