Krémes piskótahegy sütés nélkül

Ez a mai alkotás egy hirtelen ötletből jött. Sütni nem szerettem volna, de szerencsére volt otthon egy csomag piskóta, na meg a többi hozzávaló is. Ami ehhez a desszerthez kell, az dzsúsz, amibe a piskótát belemártjuk, a lágy túrós krém, na meg a választott gyümölcs – esetemben áfonya. A desszertet, miután összeállítottam, két órára hűtőszekrénybe tettem. Szerző: Milka

Recept Krémes piskótahegy sütés nélkül

Hozzávalók

50 dkglágy túró
40 dkgtejföl
6 ev. kanálporcukor
2 csomagvaníliacukor
150 gvaj
2 dlsűrű dzsúsz
piskóta
áfonya

Elkészítés menete

  1. A túrót a tejföllel és cukorral elkeverjük. A vajat és vaníliacukrot habosra verjük. A két keveréket összedolgozzuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A piskótát a dzsúszba áztatjuk. A piskótát egy tálcára vagy tálra tesszük, 3x5 sorban.
  3. A piskótra rászórjuk az áfonyát, erre kerül a kerül a krém, majd folytatjuk a rétegezést azzal a különbséggel, hogy mindig kevesebb piskótát teszünk rá: 3x4, 3x3.
  4. Végül az egészet bevonjuk a krémmel. Ízlés szerint reszelt csokoládéval megszórhatjuk.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük legalább két órára, majd tálaljuk.