Krémes rizottó borsóval

Recept Krémes rizottó borsóval
KÜLDÖTT KÉPEK

A „magyar” és olasz rizottó közt bizony számos különbség lelhető fel. A mi konyhánkban a rizottó szárazabb, csirkehússal készül, némi zöldséggel. Gondoltam, itt az ideje ezen változtatni és jobban megismerni az eredetit. A krémes rizottót borsóval készítettem, a tetejét pedig parmezánnal is megszórtam. A receptből természetesen a száraz fehérbor sem hiányzik. Szerző: Nada I (Rebeka)

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

1 bögre (250 ml)Arborio rizs, vagy más, rizottó rizs
100 mlszáraz fehérbor
600 mlalaplé (csirke vagy zöldség)
2 gerezdfokhagyma
4 dbújhagyma (csak a fehér része)
2 ev. kanálolívaolaj
1 ev. kanálvaj
300 gfagyasztott vagy friss borsó

Szükségünk lesz még:

100 gparmezán
2 ev. kanálvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az olívaolajat és vajat edénybe tesszük, majd üvegesre pároljuk rajta a felkarikázott vagy apróra vágott újhagymát. Rászórjuk a rizst (nem mostam át!) és kb. 10 percig együtt pirítjuk. Ezután adjuk hozzá az aprított fokhagymát, felöntjük a borral és megvárjuk, míg a bor elpárolog.
  2. Hozzáadunk egy merőkanálnyi alaplevet és kevergetjük, amíg magába nem szívja. Ezután jön a következő, és így tovább. A rizs kb. 15-20 perc alatt puhul meg.
  3. Utolsó lépésben adjuk hozzá a forró, majd hideg vízzel átmosott borsót.
  4. Hozzáadjuk a parmezánt és a vajat.
  5. Elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, tálaljuk.

Můj blog: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás