Krémes rizottó borsóval

Hozzáadta: TopPetra, 5.1.2021
Kategória: Főételek, Köretek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Rizs, Sósan, Rizottó
KÜLDÖTT KÉPEK
A „magyar” és olasz rizottó közt bizony számos különbség lelhető fel. A mi konyhánkban a rizottó szárazabb, csirkehússal készül, némi zöldséggel. Gondoltam, itt az ideje ezen változtatni és jobban megismerni az eredetit. A krémes rizottót borsóval készítettem, a tetejét pedig parmezánnal is megszórtam. A receptből természetesen a száraz fehérbor sem hiányzik. Szerző: Nada I (Rebeka)
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 5.1.2021
Kategória: Főételek, Köretek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Rizs, Sósan, Rizottó
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Alap:
1 bögre (250 ml)Arborio rizs, vagy más, rizottó rizs
100 mlszáraz fehérbor
600 mlalaplé (csirke vagy zöldség)
2 gerezdfokhagyma
4 dbújhagyma (csak a fehér része)
2 ev. kanálolívaolaj
1 ev. kanálvaj
300 gfagyasztott vagy friss borsó
Szükségünk lesz még:
100 gparmezán
2 ev. kanálvaj
- Az olívaolajat és vajat edénybe tesszük, majd üvegesre pároljuk rajta a felkarikázott vagy apróra vágott újhagymát. Rászórjuk a rizst (nem mostam át!) és kb. 10 percig együtt pirítjuk. Ezután adjuk hozzá az aprított fokhagymát, felöntjük a borral és megvárjuk, míg a bor elpárolog.
- Hozzáadunk egy merőkanálnyi alaplevet és kevergetjük, amíg magába nem szívja. Ezután jön a következő, és így tovább. A rizs kb. 15-20 perc alatt puhul meg.
- Utolsó lépésben adjuk hozzá a forró, majd hideg vízzel átmosott borsót.
- Hozzáadjuk a parmezánt és a vajat.
- Elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, tálaljuk.
Můj blog: Vaření s Tomem
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS