TopReceptek.hu Köretek Rizs Sósan Krémes rizottó borsóval
Krémes rizottó borsóval
Recept Krémes rizottó borsóval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A „magyar” és olasz rizottó közt bizony számos különbség lelhető fel. A mi konyhánkban a rizottó szárazabb, csirkehússal készül, némi zöldséggel. Gondoltam, itt az ideje ezen változtatni és jobban megismerni az eredetit. A krémes rizottót borsóval készítettem, a tetejét pedig parmezánnal is megszórtam. A receptből természetesen a száraz fehérbor sem hiányzik. Szerző: Nada I (Rebeka)

TopPetra TopPetra    ·   5.1.2021

Krémes rizottó borsóval

A „magyar” és olasz rizottó közt bizony számos különbség lelhető fel. A mi konyhánkban a rizottó szárazabb, csirkehússal készül, némi zöldséggel. Gondoltam, itt az ideje ezen változtatni és jobban megismerni az eredetit. A krémes rizottót borsóval készítettem, a tetejét pedig parmezánnal is megszórtam. A receptből természetesen a száraz fehérbor sem hiányzik. Szerző: Nada I (Rebeka)

10 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

1 bögre (250 ml)
Arborio rizs, vagy más, rizottó rizs
100 ml
száraz fehérbor
600 ml
alaplé (csirke vagy zöldség)
2 gerezd
fokhagyma
4 db
újhagyma (csak a fehér része)
2 ev. kanál
olívaolaj
1 ev. kanál
vaj
300 g
fagyasztott vagy friss borsó

Szükségünk lesz még:

100 g
parmezán
2 ev. kanál
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
10 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. Az olívaolajat és vajat edénybe tesszük, majd üvegesre pároljuk rajta a felkarikázott vagy apróra vágott újhagymát. Rászórjuk a rizst (nem mostam át!) és kb. 10 percig együtt pirítjuk. Ezután adjuk hozzá az aprított fokhagymát, felöntjük a borral és megvárjuk, míg a bor elpárolog.
  2. Hozzáadunk egy merőkanálnyi alaplevet és kevergetjük, amíg magába nem szívja. Ezután jön a következő, és így tovább. A rizs kb. 15-20 perc alatt puhul meg.
  3. Utolsó lépésben adjuk hozzá a forró, majd hideg vízzel átmosott borsót.
  4. Hozzáadjuk a parmezánt és a vajat.
  5. Elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, tálaljuk.

Můj blog: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása