TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Krémes roládtorta
Krémes roládtorta
Recept Krémes roládtorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finom, hűsítő, krémes édességre vágyunk? Akkor érdemes kipróbálni a krémes roládtortát! Ahogy a címe is sugallja, finom, krémmel töltött rolád az alapja, amit szépen felszeletelünk és ezzel béleljük ki a tortaformát. A szeletelésnél nem voltam fukar, bizony kicsit vastagabbra vágtam. A bélelést követően fehér csokoládés és tejcsokoládés-étcsokoládés krémmel töltöttem meg a formát. Miután a hűtőben szépen megszilárdult a krém, már csak a díszítés maradt hátra. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   25.7.2019

Krémes roládtorta

Finom, hűsítő, krémes édességre vágyunk? Akkor érdemes kipróbálni a krémes roládtortát! Ahogy a címe is sugallja, finom, krémmel töltött rolád az alapja, amit szépen felszeletelünk és ezzel béleljük ki a tortaformát. A szeletelésnél nem voltam fukar, bizony kicsit vastagabbra vágtam. A bélelést követően fehér csokoládés és tejcsokoládés-étcsokoládés krémmel töltöttem meg a formát. Miután a hűtőben szépen megszilárdult a krém, már csak a díszítés maradt hátra. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
24 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

8 db
tojás
160 g
porcukor
200 ml
olaj
10 g
kukoricakeményítő
10 g
búzafinomliszt
4 ev. kanál
kakaó
1 csomag
sütőpor

Krém (rolád):

400 ml
tej
150 g
kristálycukor
4 ev. kanál
búzafinomliszt
150 g
vaj

Csokoládés krém:

500 g
mascarpone
2 ev. kanál
porcukor
500 ml
habtejszín
150 g
fehér csokoládé
100 g
tejcsokoládé
50 g
étcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
24 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a porcukorral habsora verjük, hozzáadjuk az olajat, majd beledolgozzuk a kukoricakeményítővel, kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két részre szedjük.
  2. Mindkét tésztalapot 28 x 36 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 12 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztalapokat nedves konyharuhára fordítjuk, levesszük a sütőpapírt, felcsavarjuk és kihűtjük.
  3. Elkészítjük a krémet, ami a tekercsekbe kerül. A cukrot tejbe szórjuk, elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre dolgozzuk, majd sűrű krémet főzünk. A krémet kihűtjük. A vajat habosra verjük és kis adagokban beledolgozzuk a krémet.
  4. A kihűlt tésztát lapra csavarjuk, megkenjük a krémmel és ismét felcsavarjuk. A roládokat felszeleteljük, majd egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját és oldalait is kibéleljük a roládszeletekkel.
  5. A mascarpone sajtot a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a habbá vert habtejszínt. Két részre szedjük. Az egyikbe beledolgozzuk a felolvasztott fehér csokoládét, a másokba a többi csokoládét. A két krémet beletesszük a rolád szeletekkel kibélelt tálba, elegyengetjük.
  6. Hűtőszekrénybe tesszük. Amikor a krémek már megkötöttek, kedvünkre díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása