Krémes roládtorta

Finom, hűsítő, krémes édességre vágyunk? Akkor érdemes kipróbálni a krémes roládtortát! Ahogy a címe is sugallja, finom, krémmel töltött rolád az alapja, amit szépen felszeletelünk és ezzel béleljük ki a tortaformát. A szeletelésnél nem voltam fukar, bizony kicsit vastagabbra vágtam. A bélelést követően fehér csokoládés és tejcsokoládés-étcsokoládés krémmel töltöttem meg a formát. Miután a hűtőben szépen megszilárdult a krém, már csak a díszítés maradt hátra. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 25.7.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Krémes roládtorta

Hozzávalók

Tészta:
8 dbtojás
160 gporcukor
200 mlolaj
10 gkukoricakeményítő
10 gbúzafinomliszt
4 ev. kanálkakaó
1 csomagsütőpor
Krém (rolád):
400 mltej
150 gkristálycukor
4 ev. kanálbúzafinomliszt
150 gvaj
Csokoládés krém:
500 gmascarpone
2 ev. kanálporcukor
500 mlhabtejszín
150 gfehér csokoládé
100 gtejcsokoládé
50 gétcsokoládé

Elkészítés menete

  1. A tojást a porcukorral habsora verjük, hozzáadjuk az olajat, majd beledolgozzuk a kukoricakeményítővel, kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két részre szedjük.
  2. Mindkét tésztalapot 28 x 36 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 12 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztalapokat nedves konyharuhára fordítjuk, levesszük a sütőpapírt, felcsavarjuk és kihűtjük.
  3. Elkészítjük a krémet, ami a tekercsekbe kerül. A cukrot tejbe szórjuk, elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre dolgozzuk, majd sűrű krémet főzünk. A krémet kihűtjük. A vajat habosra verjük és kis adagokban beledolgozzuk a krémet.
  4. A kihűlt tésztát lapra csavarjuk, megkenjük a krémmel és ismét felcsavarjuk. A roládokat felszeleteljük, majd egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját és oldalait is kibéleljük a roládszeletekkel.
  5. A mascarpone sajtot a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a habbá vert habtejszínt. Két részre szedjük. Az egyikbe beledolgozzuk a felolvasztott fehér csokoládét, a másokba a többi csokoládét. A két krémet beletesszük a rolád szeletekkel kibélelt tálba, elegyengetjük.
  6. Hűtőszekrénybe tesszük. Amikor a krémek már megkötöttek, kedvünkre díszítjük.