TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Krémes-tejszínhabos lágy szelet
Krémes-tejszínhabos lágy szelet
Recept Krémes-tejszínhabos lágy szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.1.2020

Krémes-tejszínhabos lágy szelet

Nem tudtam fantázianevet kitalálni ennek az édességnek. És szerintem nem is kell, mert minden megvan benne ahhoz, hogy így, hangzatos cím nélkül is tökéletes finomság legyen. Engem a vaníliapudingos-karamellás sűrített tejes krém vett le elsősorban a lábamról, de a tejszínhab és a tetején a reszelt csokiszelet sem rontja el az alkotást. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
150 g
kristálycukor
35 g
kakaó
35 g
burgonyakeményítő
90 g
rétesliszt

Krém:

1 db
karamellás sűrített tej konzerv
250 g
vaj
1 csomag
vanília ízű pudingpor
300 ml
tej
2 csomag
vaníliacukor

Szükségünk lesz még:

tejszínhab
nugátos csokiszelet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és elkeverjük. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét és beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe.
  2. Az így elkészített tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 25-30 percig sütjük.
  3. A vaníliacukrot és pudingport a tejben csomómentesre keverjük és sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük. A kihűlt pudingba belekeverjük a habosra vert vajat és a sűrített tejet.
  4. A krémet rákenjük a tésztára, tejszínhabbal és lereszelt nugátos csokiszelettel díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása