Krémes-tejszínhabos lágy szelet

Recept Krémes-tejszínhabos lágy szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem tudtam fantázianevet kitalálni ennek az édességnek. És szerintem nem is kell, mert minden megvan benne ahhoz, hogy így, hangzatos cím nélkül is tökéletes finomság legyen. Engem a vaníliapudingos-karamellás sűrített tejes krém vett le elsősorban a lábamról, de a tejszínhab és a tetején a reszelt csokiszelet sem rontja el az alkotást. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

6 dbtojás
150 gkristálycukor
35 gkakaó
35 gburgonyakeményítő
90 grétesliszt

Krém:

1 dbkaramellás sűrített tej konzerv
250 gvaj
1 csomagvanília ízű pudingpor
300 mltej
2 csomagvaníliacukor

Szükségünk lesz még:

tejszínhab
nugátos csokiszelet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és elkeverjük. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét és beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe.
  2. Az így elkészített tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 25-30 percig sütjük.
  3. A vaníliacukrot és pudingport a tejben csomómentesre keverjük és sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük. A kihűlt pudingba belekeverjük a habosra vert vajat és a sűrített tejet.
  4. A krémet rákenjük a tésztára, tejszínhabbal és lereszelt nugátos csokiszelettel díszíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás