Krémes-tejszínhabos lágy szelet

Nem tudtam fantázianevet kitalálni ennek az édességnek. És szerintem nem is kell, mert minden megvan benne ahhoz, hogy így, hangzatos cím nélkül is tökéletes finomság legyen. Engem a vaníliapudingos-karamellás sűrített tejes krém vett le elsősorban a lábamról, de a tejszínhab és a tetején a reszelt csokiszelet sem rontja el az alkotást. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 29.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Krémes-tejszínhabos lágy szelet

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
150 gkristálycukor
35 gkakaó
35 gburgonyakeményítő
90 grétesliszt
Krém:
1 dbkaramellás sűrített tej konzerv
250 gvaj
1 csomagvanília ízű pudingpor
300 mltej
2 csomagvaníliacukor
Szükségünk lesz még:
tejszínhab
nugátos csokiszelet

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és elkeverjük. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét és beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe.
  2. Az így elkészített tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 25-30 percig sütjük.
  3. A vaníliacukrot és pudingport a tejben csomómentesre keverjük és sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük. A kihűlt pudingba belekeverjük a habosra vert vajat és a sűrített tejet.
  4. A krémet rákenjük a tésztára, tejszínhabbal és lereszelt nugátos csokiszelettel díszíthetjük.