Krémes-tejszínhabos lágy szelet

Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Nem tudtam fantázianevet kitalálni ennek az édességnek. És szerintem nem is kell, mert minden megvan benne ahhoz, hogy így, hangzatos cím nélkül is tökéletes finomság legyen. Engem a vaníliapudingos-karamellás sűrített tejes krém vett le elsősorban a lábamról, de a tejszínhab és a tetején a reszelt csokiszelet sem rontja el az alkotást. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
6 dbtojás
150 gkristálycukor
35 gkakaó
35 gburgonyakeményítő
90 grétesliszt
Krém:
1 dbkaramellás sűrített tej konzerv
250 gvaj
1 csomagvanília ízű pudingpor
300 mltej
2 csomagvaníliacukor
Szükségünk lesz még:
tejszínhab
nugátos csokiszelet
- A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és elkeverjük. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét és beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe.
- Az így elkészített tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 25-30 percig sütjük.
- A vaníliacukrot és pudingport a tejben csomómentesre keverjük és sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük. A kihűlt pudingba belekeverjük a habosra vert vajat és a sűrített tejet.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bezkonkurenční krémový MARGOT zákusek.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Bezkonkurenčný krémový margot zákusok.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS