TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Krémes-tejszínhabos szelet eperrel
Krémes-tejszínhabos szelet eperrel
Recept Krémes-tejszínhabos szelet eperrel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.8.2020

Krémes-tejszínhabos szelet eperrel

Újabb verziója a nyári, lágy, krémes és habos gyümölcsös édességnek. A tojásokat szétválasztottam, a tojásfehérje a tésztájába került, a sárgája pedig a pudingos krémbe. Miután elkészültem a tésztával, a sűrű pudingos-tojássárgás krémmel és a tejszínhabbal, nem maradt más hátra, mint összeállítani az édességet. Jó sok epret is tettem a krém és hab közé.

40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

8 db
tojásfehérje
8 ev. kanál
kristálycukor
8 ev. kanál
rétesliszt
200 ml
langyos tej

Krém:

8 db
tojássárga
8 ev. kanál
porcukor
5 ev. kanál
búzafinomliszt
500 ml
tej
2 csomag
vaníliacukor
250 g
vaj
500 g
eper vagy más gyümölcs
500 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  2. A megsült tésztát kifordítjuk a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt, majd meglocsoljuk a langyos tejjel.
  3. A tojássárgát habosra verjük, hozzáadjuk a finomlisztet és kb. 100 ml tejet. Csomómentesre dolgozzuk. A maradék tejben csomómentesre verjük a pudingport, porcukrot és vaníliacukrot, belekeverjük a tojássárgát és sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.
  4. A vajat habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a krémet.
  5. A habtejszínt habbá verjük.
  6. A kihűlt tésztalapot megkenjük a krémme, rátesszük az epret, majd erre kerül a tejszínhab. Elsimítjuk, ízlés szerint díszítjük, hűtőszekrénybe tesszük. Felszeleteljük, tálaljuk.

Forrás: Coolinarika

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása