Krémes-tejszínhabos szelet eperrel

Újabb verziója a nyári, lágy, krémes és habos gyümölcsös édességnek. A tojásokat szétválasztottam, a tojásfehérje a tésztájába került, a sárgája pedig a pudingos krémbe. Miután elkészültem a tésztával, a sűrű pudingos-tojássárgás krémmel és a tejszínhabbal, nem maradt más hátra, mint összeállítani az édességet. Jó sok epret is tettem a krém és hab közé.

Hozzáadta:, 5.8.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Banán, Eper, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Krémes-tejszínhabos szelet eperrel

Hozzávalók

Tészta:
8 dbtojásfehérje
8 ev. kanálkristálycukor
8 ev. kanálrétesliszt
200 mllangyos tej
Krém:
8 dbtojássárga
8 ev. kanálporcukor
5 ev. kanálbúzafinomliszt
500 mltej
2 csomagvaníliacukor
250 gvaj
500 geper vagy más gyümölcs
500 mlhabtejszín

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  2. A megsült tésztát kifordítjuk a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt, majd meglocsoljuk a langyos tejjel.
  3. A tojássárgát habosra verjük, hozzáadjuk a finomlisztet és kb. 100 ml tejet. Csomómentesre dolgozzuk. A maradék tejben csomómentesre verjük a pudingport, porcukrot és vaníliacukrot, belekeverjük a tojássárgát és sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.
  4. A vajat habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a krémet.
  5. A habtejszínt habbá verjük.
  6. A kihűlt tésztalapot megkenjük a krémme, rátesszük az epret, majd erre kerül a tejszínhab. Elsimítjuk, ízlés szerint díszítjük, hűtőszekrénybe tesszük. Felszeleteljük, tálaljuk.

Forrás: Coolinarika