Krémes torta sütés nélkül

Ehhez az édességhez tulajdonképpen csak egy jó sűrű pudingot kell főzni, és amíg a puding hűl, elkészíthetjük a többi 3 réteget. Az alapja tört vagy darált keksz olvasztott vajjal és porcukorral elkeverve, amire túrós krém, a puding és tejszínhabos krém kerül. A krémes tortát pár órára, vagy akár egy éjszakára is érdemes hűtőszekrénybe tenni. Miután már jól kihűlt és az egyes rétegek megkötöttek, felszeleteljük, tálaljuk.

Recept Krémes torta sütés nélkül

Hozzávalók

I. réteg:
250 gPetit Beurre keksz
50 gvaj
50 gporcukor
kevéstej
II. réteg:
200 gtúró
ízlés szerint porcukor
1 csomagvaníliacukor
200 mlhabtejszín
III. réteg:
2 csomagvanília ízű pudingpor
700 mltej
ízlés szerint cukor
1 csomagvaníliacukor
IV. réteg:
50 gporcukor
200 mlhabtejszín
Tetejére:
reszelt csokoládé vagy kakaó

Elkészítés menete

  1. A kekszet apróra törjük vagy ledaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a felolvasztott vajat, egy „löttyintésnyi” tejet, majd alaposan eldolgozzuk. A kapott, tömény masszát 30 átmérőjű tortaforma aljára tesszük.
  2. Elkészítjük a 2. réteget. A túrót a cukorral eldolgozzuk, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a habbá vert habtejszínt. Rákanalazzuk a kekszes alapra.
  3. A harmadik réteghez a pudingport egy kevés tejben csomómentesre keverjük, edénybe öntjük, hozzáadjuk a maradék tejet és a cukrot. Addig főzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk. Miután kihűlt, rávisszük a túrós rétegre.
  4. Az utolsó réteghez a porcukrot a habtejszínhez öntjük és habbá verjük. Ezt is rávisszük a desszertre.
  5. A tetejét reszelt csokoládéval vagy kakaóval díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, legalább 3 órára, vagy akár egy éjszakára. Felszeleteljük, tálaljuk.