Krémes torta sütés nélkül

Recept Krémes torta sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Ehhez az édességhez tulajdonképpen csak egy jó sűrű pudingot kell főzni, és amíg a puding hűl, elkészíthetjük a többi 3 réteget. Az alapja tört vagy darált keksz olvasztott vajjal és porcukorral elkeverve, amire túrós krém, a puding és tejszínhabos krém kerül. A krémes tortát pár órára, vagy akár egy éjszakára is érdemes hűtőszekrénybe tenni. Miután már jól kihűlt és az egyes rétegek megkötöttek, felszeleteljük, tálaljuk.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

I. réteg:

250 gPetit Beurre keksz
50 gvaj
50 gporcukor
kevéstej

II. réteg:

200 gtúró
ízlés szerint porcukor
1 csomagvaníliacukor
200 mlhabtejszín

III. réteg:

2 csomagvanília ízű pudingpor
700 mltej
ízlés szerint cukor
1 csomagvaníliacukor

IV. réteg:

50 gporcukor
200 mlhabtejszín

Tetejére:

reszelt csokoládé vagy kakaó

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet apróra törjük vagy ledaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a felolvasztott vajat, egy „löttyintésnyi” tejet, majd alaposan eldolgozzuk. A kapott, tömény masszát 30 átmérőjű tortaforma aljára tesszük.
  2. Elkészítjük a 2. réteget. A túrót a cukorral eldolgozzuk, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a habbá vert habtejszínt. Rákanalazzuk a kekszes alapra.
  3. A harmadik réteghez a pudingport egy kevés tejben csomómentesre keverjük, edénybe öntjük, hozzáadjuk a maradék tejet és a cukrot. Addig főzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk. Miután kihűlt, rávisszük a túrós rétegre.
  4. Az utolsó réteghez a porcukrot a habtejszínhez öntjük és habbá verjük. Ezt is rávisszük a desszertre.
  5. A tetejét reszelt csokoládéval vagy kakaóval díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, legalább 3 órára, vagy akár egy éjszakára. Felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás