Krémes torta sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 16.1.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Túrós édességek, sütemények, Pudingos receptek, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Édes sütemények
Ehhez az édességhez tulajdonképpen csak egy jó sűrű pudingot kell főzni, és amíg a puding hűl, elkészíthetjük a többi 3 réteget. Az alapja tört vagy darált keksz olvasztott vajjal és porcukorral elkeverve, amire túrós krém, a puding és tejszínhabos krém kerül. A krémes tortát pár órára, vagy akár egy éjszakára is érdemes hűtőszekrénybe tenni. Miután már jól kihűlt és az egyes rétegek megkötöttek, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzáadta: TopPetra, 16.1.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Túrós édességek, sütemények, Pudingos receptek, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
I. réteg:
II. réteg:
III. réteg:
IV. réteg:
Tetejére:
- A kekszet apróra törjük vagy ledaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a felolvasztott vajat, egy „löttyintésnyi” tejet, majd alaposan eldolgozzuk. A kapott, tömény masszát 30 átmérőjű tortaforma aljára tesszük.
- Elkészítjük a 2. réteget. A túrót a cukorral eldolgozzuk, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a habbá vert habtejszínt. Rákanalazzuk a kekszes alapra.
- A harmadik réteghez a pudingport egy kevés tejben csomómentesre keverjük, edénybe öntjük, hozzáadjuk a maradék tejet és a cukrot. Addig főzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk. Miután kihűlt, rávisszük a túrós rétegre.
- Az utolsó réteghez a porcukrot a habtejszínhez öntjük és habbá verjük. Ezt is rávisszük a desszertre.