Krémtúrós sült golyók

Ezek a kis vaníliás falatkák az egyik kedvenc vaníliás édességem. Nem hiába kerül krémtúró a tésztájába. Bár egy igazi kalóriabomba, néha azért becsúszik egy-egy krémtúrós sült golyó az étrendbe. Finom, puha, kívül ropogós, porcukorral meghintve pedig tökéletes vendégváró falatka, de akár ünnepek alkalmával is megállja a helyét. Néha friss gyümölccsel vagy ribizlilekvárral tálalom, de díszítettem már csokoládés öntettel is. Persze önmagában is megállja a helyét.

Hozzáadta:, 14.11.2016
Kategória: Előételek, falatkák, Desszertek, Sütemények
Krémtúrós sült golyók

Hozzávalók

Tészta:
200 gkrémtúró (vaníliás)
170 gbúzafinomliszt
3 dbtojás
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
csipet só
Befejezéshez:
500 mlolaj a sütéshez
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. Előkészítünk két tálat: az egyikben összekeverjük a krémtúrót, a tojást és a vaníliacukrot, a másikba pedig a többi száraz hozzávalót (liszt, só, sütőpor).
  2. A hozzávalókat jól elkeverjük, végül a két tál tartalmát egyesítjük: a nedves hozzávalókhoz öntjük hozzá a sóval és sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tésztát 10 percig pihentetjük. Amíg a tészta pihen, egy nagyobb edénybe beletöltjük az olajat és elkezdjük melegíteni. Ha már az olaj forró, akkor a tésztából kis golyókat formázunk és aranybarnára sütjük őket.
  4. A megsült golyókat papír törlőkenőre rakjuk, hogy az magába szívja a felesleges olajat, majd porcukorral megszórjuk.