TopReceptek.hu Előételek, falatkák Édesek Krémtúrós sült golyók
Krémtúrós sült golyók
Recept Krémtúrós sült golyók
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.11.2016

Krémtúrós sült golyók

Ezek a kis vaníliás falatkák az egyik kedvenc vaníliás édességem. Nem hiába kerül krémtúró a tésztájába. Bár egy igazi kalóriabomba, néha azért becsúszik egy-egy krémtúrós sült golyó az étrendbe. Finom, puha, kívül ropogós, porcukorral meghintve pedig tökéletes vendégváró falatka, de akár ünnepek alkalmával is megállja a helyét. Néha friss gyümölccsel vagy ribizlilekvárral tálalom, de díszítettem már csokoládés öntettel is. Persze önmagában is megállja a helyét.

Alapanyagok

Tészta:

200 g
krémtúró (vaníliás)
170 g
búzafinomliszt
3 db
tojás
1 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor
csipet só

Befejezéshez:

500 ml
olaj a sütéshez
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítünk két tálat: az egyikben összekeverjük a krémtúrót, a tojást és a vaníliacukrot, a másikba pedig a többi száraz hozzávalót (liszt, só, sütőpor).
  2. A hozzávalókat jól elkeverjük, végül a két tál tartalmát egyesítjük: a nedves hozzávalókhoz öntjük hozzá a sóval és sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tésztát 10 percig pihentetjük. Amíg a tészta pihen, egy nagyobb edénybe beletöltjük az olajat és elkezdjük melegíteni. Ha már az olaj forró, akkor a tésztából kis golyókat formázunk és aranybarnára sütjük őket.
  4. A megsült golyókat papír törlőkenőre rakjuk, hogy az magába szívja a felesleges olajat, majd porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása