Krumplis nudli szalonnával és juhsajttal
A krumplis nudli szalonnával és juhsajttal nem más, mint lágy krumplitészta sós, a család által is imádott feltétekkel. Kiváló egytálétel, de a nudli akár köretként is tálalható. Bár kicsit tovább tart az elkészítése (a tésztát otthon kell elkészíteni), megéri a fáradozást. Bármennyit főzhetek belőle, másnapra biztos nem marad.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 12.10.2016
Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Nudli
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1 kgkrumpli
1 ev. kanálsó
250 grétesliszt
2 ev. kanálvaj
150 gjuhsajt
200 mltejföl
100 gszalonna
- A krumplit megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy nagyobb edényben enyhén sós vízben puhára főzzük. A megfőtt krumplit leszűrjük, kásás állagúvá törjük, hozzáadjuk a vajat, sózzuk és alaposan elkeverjük.
- A krumplipüréhez hozzáadjuk a lisztet és tészta állagúvá gyúrjuk. A tésztát három-négy részre osztjuk, mindegyiket egy liszttel beszórt gyúródeszkán vékony henger alakúvá formáljuk, majd egy kés segítségével 3-4 cm hosszúságúra szeleteljük.
- A tejfölt egy tálban összekeverjük a juhtúróval, közben egy serpenyőben a szalonnát megpirítjuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS