TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Krumplis nudli szalonnával és juhsajttal
Krumplis nudli szalonnával és juhsajttal
Recept Krumplis nudli szalonnával és juhsajttal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   12.10.2016

Krumplis nudli szalonnával és juhsajttal

A krumplis nudli szalonnával és juhsajttal nem más, mint lágy krumplitészta sós, a család által is imádott feltétekkel. Kiváló egytálétel, de a nudli akár köretként is tálalható. Bár kicsit tovább tart az elkészítése (a tésztát otthon kell elkészíteni), megéri a fáradozást. Bármennyit főzhetek belőle, másnapra biztos nem marad.

40 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
Szükségünk lesz:
1 kg
krumpli
1 ev. kanál
250 g
rétesliszt
2 ev. kanál
vaj
150 g
juhsajt
200 ml
tejföl
100 g
szalonna
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy nagyobb edényben enyhén sós vízben puhára főzzük. A megfőtt krumplit leszűrjük, kásás állagúvá törjük, hozzáadjuk a vajat, sózzuk és alaposan elkeverjük.
  2. A krumplipüréhez hozzáadjuk a lisztet és tészta állagúvá gyúrjuk.  A tésztát három-négy részre osztjuk, mindegyiket egy liszttel beszórt gyúródeszkán vékony henger alakúvá formáljuk, majd egy kés segítségével 3-4 cm hosszúságúra szeleteljük.
  3. A tejfölt egy tálban összekeverjük a juhtúróval, közben egy serpenyőben a szalonnát megpirítjuk.
  4. Egy sütőformába (nagyobb hőálló tálba) beletesszük a nudlit, meglocsoljuk a tejfölös-juhtúrós keverékkel, megszórjuk a szalonnával és sütőben aranyszínűre sütjük. Jó étvágyat!

 

 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása