Krumplis nudli szalonnával és juhsajttal

A krumplis nudli szalonnával és juhsajttal nem más, mint lágy krumplitészta sós, a család által is imádott feltétekkel. Kiváló egytálétel, de a nudli akár köretként is tálalható. Bár kicsit tovább tart az elkészítése (a tésztát otthon kell elkészíteni), megéri a fáradozást. Bármennyit főzhetek belőle, másnapra biztos nem marad.

Hozzáadta:, 12.10.2016
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Krumplis nudli szalonnával és juhsajttal

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 kgkrumpli
1 ev. kanál
250 grétesliszt
2 ev. kanálvaj
150 gjuhsajt
200 mltejföl
100 gszalonna

Elkészítés menete

  1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy nagyobb edényben enyhén sós vízben puhára főzzük. A megfőtt krumplit leszűrjük, kásás állagúvá törjük, hozzáadjuk a vajat, sózzuk és alaposan elkeverjük.
  2. A krumplipüréhez hozzáadjuk a lisztet és tészta állagúvá gyúrjuk.  A tésztát három-négy részre osztjuk, mindegyiket egy liszttel beszórt gyúródeszkán vékony henger alakúvá formáljuk, majd egy kés segítségével 3-4 cm hosszúságúra szeleteljük.
  3. A tejfölt egy tálban összekeverjük a juhtúróval, közben egy serpenyőben a szalonnát megpirítjuk.
  4. Egy sütőformába (nagyobb hőálló tálba) beletesszük a nudlit, meglocsoljuk a tejfölös-juhtúrós keverékkel, megszórjuk a szalonnával és sütőben aranyszínűre sütjük. Jó étvágyat!