Krumplis-túrós gombóc

Sósan vagy édesen? Most az édesre volt hangulatom, és a krumplis-túrós gombócot szilvával töltöttem. Elég egy kis kreativitás, és ebből a rendkívül egyszerű tésztából fantasztikus köret vagy főétel készíthető. Az elkészítési ideje valóban nem sok. Én azzal szoktam időt spórolni, hogy a krumplit már előző este puhára főztem, így másnap már csak le kellett reszelnem, és összekevertem a hozzávalókkal. A gyümölcsös gombócokat mákkal, porcukorral és túróval szórtam meg, de kakaóval vagy csokoládés szósszal is isteni.

Hozzáadta:, 28.2.2017
Kategória: Főételek
Recept Krumplis-túrós gombóc

Hozzávalók

350 gfőtt burgonya
200 gzsíros túró
1 dbtojás
350 grétesliszt
20 mlolaj
1 kv. kanál

Elkészítés menete

  1. A főtt burgonyát meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és sima állagú tésztává gyúrjuk.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. A tésztából golyókat-gombócokat formázunk, amiket akár kedvenc gyümölcsünkkel is tölthetünk (szilva, barack…)
  3. A gombócokat forrásban lévő vízbe rakjuk és miután felúsztak a felszínre, 7-9 percig főzzük (függ a golyó méretétől).Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  4. A gombócokat darált mákkal, túróval, porcukorral… szórjuk meg, kinek mi ízlik. Isteni a porcukor és az olvasztott vaj is.

Blogom: Vaření s Tomem