Krumplis-túrós gombóc

Hozzáadta: TopPetra, 28.2.2017
Kategória: Édes főételek, Gombócok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Gyümölcs szerint, Szilva
Sósan vagy édesen? Most az édesre volt hangulatom, és a krumplis-túrós gombócot szilvával töltöttem. Elég egy kis kreativitás, és ebből a rendkívül egyszerű tésztából fantasztikus köret vagy főétel készíthető. Az elkészítési ideje valóban nem sok. Én azzal szoktam időt spórolni, hogy a krumplit már előző este puhára főztem, így másnap már csak le kellett reszelnem, és összekevertem a hozzávalókkal. A gyümölcsös gombócokat mákkal, porcukorral és túróval szórtam meg, de kakaóval vagy csokoládés szósszal is isteni.
Hozzáadta: TopPetra, 28.2.2017
Kategória: Édes főételek, Gombócok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Gyümölcs szerint, Szilva
ALAPANYAGOK
- A főtt burgonyát meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és sima állagú tésztává gyúrjuk.
- A tésztából golyókat-gombócokat formázunk, amiket akár kedvenc gyümölcsünkkel is tölthetünk (szilva, barack…)
- A gombócokat forrásban lévő vízbe rakjuk és miután felúsztak a felszínre, 7-9 percig főzzük (függ a golyó méretétől).
- A gombócokat darált mákkal, túróval, porcukorral… szórjuk meg, kinek mi ízlik. Isteni a porcukor és az olvasztott vaj is.
Blogom: Vaření s Tomem