TopReceptek.hu Édes főételek Gombócok Krumplis-túrós gombóc
Krumplis-túrós gombóc
Recept Krumplis-túrós gombóc
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.2.2017

Krumplis-túrós gombóc

Sósan vagy édesen? Most az édesre volt hangulatom, és a krumplis-túrós gombócot szilvával töltöttem. Elég egy kis kreativitás, és ebből a rendkívül egyszerű tésztából fantasztikus köret vagy főétel készíthető. Az elkészítési ideje valóban nem sok. Én azzal szoktam időt spórolni, hogy a krumplit már előző este puhára főztem, így másnap már csak le kellett reszelnem, és összekevertem a hozzávalókkal. A gyümölcsös gombócokat mákkal, porcukorral és túróval szórtam meg, de kakaóval vagy csokoládés szósszal is isteni.

Alapanyagok
350 g
főtt burgonya
200 g
zsíros túró
1 db
tojás
350 g
rétesliszt
20 ml
olaj
1 kv. kanál
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A főtt burgonyát meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és sima állagú tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztából golyókat-gombócokat formázunk, amiket akár kedvenc gyümölcsünkkel is tölthetünk (szilva, barack…)
  3. A gombócokat forrásban lévő vízbe rakjuk és miután felúsztak a felszínre, 7-9 percig főzzük (függ a golyó méretétől).
  4. A gombócokat darált mákkal, túróval, porcukorral… szórjuk meg, kinek mi ízlik. Isteni a porcukor és az olvasztott vaj is.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása