Krumplistészta

Igaz klasszikus recept, ami a pénztárcát is kíméli. A krumplistésztához nem kell sok hozzávaló, mégis laktató, ínycsiklandó fogás varázsolható az asztalra. Nagy előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül, sütni nem kell, csupán el kell keverni az előkészített hozzávalókat. Ez esetünkben nem más, mint a kiválasztott tészta (kocka vagy fodros), a burgonya és a paprikás vöröshagyma. Fűszernek csal sót és borsot használtam plusszban.

Hozzáadta:, 18.7.2019
Kategória: Főételek, Tészták
Előkészítési idő:
Recept Krumplistészta

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
400-500 gtészta fodros vagy kocka tészta
2 dbnagy vöröshagyma
5-6 dbburgonya (400-500 g)
olaj vagy zsír
őrölt pirospaprika
só, bors

Elkészítés menete

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben jó puhára főzzük. Az sem árt, ha kicsit „túlfőzzük”.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, aranyszínűre sütjük, megszórjuk a pirospaprikával (ízlés szerint, én nem spóroltam), elkeverjük, majd rögtön lekapcsoljuk a lángot, nehogy megégjen.
  3. A tésztát sós vízben puhára főzzük.
  4. A burgonyát leszűrjük, villával szétnyomkodjuk, elkeverjük a leszűrt tésztával, hozzáadjuk a paprikás hagymát és alaposan eldolgozzuk.
  5. Ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk. Csemegeuborkával tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou