Krumplistészta

Hozzáadta: TopPetra, 18.7.2019
Kategória: Tésztaételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Fodros tészta
KÜLDÖTT KÉPEK
Igaz klasszikus recept, ami a pénztárcát is kíméli. A krumplistésztához nem kell sok hozzávaló, mégis laktató, ínycsiklandó fogás varázsolható az asztalra. Nagy előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül, sütni nem kell, csupán el kell keverni az előkészített hozzávalókat. Ez esetünkben nem más, mint a kiválasztott tészta (kocka vagy fodros), a burgonya és a paprikás vöröshagyma. Fűszernek csal sót és borsot használtam plusszban.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.7.2019
Kategória: Tésztaételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Fodros tészta
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
400-500 gtészta fodros vagy kocka tészta
2 dbnagy vöröshagyma
5-6 dbburgonya (400-500 g)
olaj vagy zsír
őrölt pirospaprika
só, bors
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben jó puhára főzzük. Az sem árt, ha kicsit „túlfőzzük”.
- A vöröshagymát felkockázzuk, aranyszínűre sütjük, megszórjuk a pirospaprikával (ízlés szerint, én nem spóroltam), elkeverjük, majd rögtön lekapcsoljuk a lángot, nehogy megégjen.
- A tésztát sós vízben puhára főzzük.
- A burgonyát leszűrjük, villával szétnyomkodjuk, elkeverjük a leszűrt tésztával, hozzáadjuk a paprikás hagymát és alaposan eldolgozzuk.
- Ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk. Csemegeuborkával tálaljuk. Jó étvágyat!
Forrás: Pečené, varené s Ivou
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS