TopReceptek.hu Főétkezések Vacsora Krumplistészta
Krumplistészta
Recept Krumplistészta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.7.2019

Krumplistészta

Igaz klasszikus recept, ami a pénztárcát is kíméli. A krumplistésztához nem kell sok hozzávaló, mégis laktató, ínycsiklandó fogás varázsolható az asztalra. Nagy előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül, sütni nem kell, csupán el kell keverni az előkészített hozzávalókat. Ez esetünkben nem más, mint a kiválasztott tészta (kocka vagy fodros), a burgonya és a paprikás vöröshagyma. Fűszernek csal sót és borsot használtam plusszban.

40 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

400-500 g
tészta fodros vagy kocka tészta
2 db
nagy vöröshagyma
5-6 db
burgonya (400-500 g)
olaj vagy zsír
őrölt pirospaprika
só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben jó puhára főzzük. Az sem árt, ha kicsit „túlfőzzük”.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, aranyszínűre sütjük, megszórjuk a pirospaprikával (ízlés szerint, én nem spóroltam), elkeverjük, majd rögtön lekapcsoljuk a lángot, nehogy megégjen.
  3. A tésztát sós vízben puhára főzzük.
  4. A burgonyát leszűrjük, villával szétnyomkodjuk, elkeverjük a leszűrt tésztával, hozzáadjuk a paprikás hagymát és alaposan eldolgozzuk.
  5. Ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk. Csemegeuborkával tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása