TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Kuba torta
Kuba torta
Recept Kuba torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A csokoládé és banán kettősét már gyerekkorom óta nagyon szeretem. Emlékszem, gyerekként anyukám sokat mondogatta, hogy az ő idejében banánt csak ünnepnapokon engedhettek meg magukat. Szerencsére nálunk már más a helyzet, és banán szinte heti rendszerességgel vásárolok. A banán és csokoládé/kakaó a kubai torta elengedhetetlen kellékei. A puha tésztára egy jó adag lekvár, párizsi krém, banán és végül csokoládés öntet kerül. Én ribizlilekvárt használtam, de akár narancs- vagy citromlekvárra is lecserélhető.

Viki78    ·   8.7.2017

Kuba torta

A csokoládé és banán kettősét már gyerekkorom óta nagyon szeretem. Emlékszem, gyerekként anyukám sokat mondogatta, hogy az ő idejében banánt csak ünnepnapokon engedhettek meg magukat. Szerencsére nálunk már más a helyzet, és banán szinte heti rendszerességgel vásárolok. A banán és csokoládé/kakaó a kubai torta elengedhetetlen kellékei. A puha tésztára egy jó adag lekvár, párizsi krém, banán és végül csokoládés öntet kerül. Én ribizlilekvárt használtam, de akár narancs- vagy citromlekvárra is lecserélhető.

Alapanyagok

Hozzávaló 16 szeletes tortához:

4 db
tojás
120 g
kristálycukor
2 ev. kanál
olaj
1 ev. kanál
víz
120 g
rétesliszt
2 kv. kanál
sütőpor
20 g
kakaó

Töltelék:

500 ml
habtejszín
50 g
kristálycukor
50 g
kakaó
1 db
vaníliacukor
200 g
ribizlilekvár
4 db
banán

Tetejére:

150 g
étcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Tortakorpusz: a tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd kanalanként beledolgozzuk a kristálycukrot, egyenként a tojások sárgáját, ezután az olajat, vizet, a kakaót, végül az átszitált és sütőporral elkevert lisztet. A kapott tésztát egy 26 cm átmérőjű, kivajazott és liszttel beszórt tortaformába öntjük. A tésztát 180 fokon készre sütjük – tűpróbával ellenőrizzük.
  2. Töltelék: egy kevés tejszínben elkeverjük a cukrot, kakaót és vaníliacukrot, felöntjük a maradék tejszínnel és forrásig főzzük. Levesszük a tűzről, megvárjuk, míg kihűl és legalább 12 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután kemény habbá verjük.
  3. A tortakorpusz felső rétegét eltávolítjuk. A korpuszt megkenjük a ribizlilekvárral. A banánokat hosszában félbevágjuk és rátesszük a korpuszra. Rátesszük a tölteléket, és az oldalára is kenünk. A tetejét csokoládéöntettel leöntjük, és tetszés szerint frissítjük. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovska

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása