Kubai torta

Puha tortalap, jó sok banán, csokoládékrém és csokiöntet – ezek a finomságok alkotják a kubai tortát. A hozzávalók tökéletesen kiegészítik egymást, és az elkészítés során egy kis csavart is lehet vinni az elkészítésbe. Részemről az egyik az volt, hogy a krémhez gesztenyés csokoládét – bonbont használtam, a tortaalapot pedig narancsos lekvárral kentem meg. Nekem nagyon beváltak ezek az ízek, és biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja a maga kombinációját.

Hozzáadta:, 23.8.2017
Kategória: Torták
Recept Kubai torta

Hozzávalók

Tészta:
3 dbtojás sárgája
100 gporcukor
50 mlolaj
50 mlvíz
100 grétesliszt
15 gkakaó
3 dbtojásfehérje
Krém:
500 mlhabtejszín
200 gnugátos csokoládé
banán
Csokiöntet:
100 mlhabtejszín
100 gcsokoládé
Szükségünk lesz még:
kedvenc lekvárunk

Elkészítés menete

  1. A 3 tojás sárgáját a 100 g cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az 50 ml olajat és az 50 ml vizet, majd ezzel együtt jó alaposan eldolgozzuk. Ezután óvatosan belekeverjük a kakaóval elkevert lisztet, majd a 3 tojásfehérjéből vert kemény habot.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. A tésztát 175 fokon megsütjük. A sütési idő a sütőtől is függ, és érdemes tűpróbát is végezni.
  3. A krémet akár előző nap is elkészíthetjük: az 500 ml habtejszínt és a csokoládét feltesszük főni, majd miután a csokoládé felolvadt, levesszük a tűzről, kihűtjük, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnak csokoládés habtejszínt kemény habbá verjük.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  4. A tortakorpuszt lekvárral megkenjük, 4-5 banánt hosszában felvágunk és rátesszük a lekváros tortaalapra, majd az egészet megkenjük a csokoládés tejszínhabbal. A tetejét csokiöntettel meglocsoljuk, majd a tortát kedvünk szerint díszítjük.
  5. Csokiöntet: 100 ml habtejszínt a 100 g csokoládéval feltesszük főni, majd miután a csokoládé felolvadt, levesszük a tűzről. Kihűtjük, és meglocsoljuk vele a tortát.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra