Banános kuglóf

Recept Banános kuglóf
KÜLDÖTT KÉPEK

A kuglóf banános ízesítéssel egy fantasztikus édesség. A belsejében egy kiválóan ízesített túrós krémmel, amely lágyan szétolvad a szádban. Nálam nagyon bevált, a család egyszerűen imádja. Néha vaníliafagylattal és friss gyümölccsel tálalom, de önmagában is megállja a helyét.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 bögrerétesliszt
1 bögrebúzadara
1 bögrekristálycukor
1 csomagsütőpor
½ bögreolaj
½ bögretej
2 dbtojás
½ csomagbanán ízű pudingpor
2 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálreszelt citromhéj

Töltelék:

1 doboztúró (250 g)
1 csomagvaníliacukor
½ csomagbanán ízű pudingpor
1 kv. kanálreszelt citromhéj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a tölteléket: egy tálban az összes hozzávalót alaposan elkeverjük. Ha a töltelék túl sűrűnek tűnik, tejjel hígíthatunk az állagán.
  2. A tésztához a cukrot a tojással felverjük. Folyamatos keverés mellett hozzádajuk az olajat, majd a tejet, kakaót, végül beledolgozzuk a száraz hozzávalókat és a citromhéjat.
  3. A tészta felét egy zsiradékkal kikent kuglóf formába öntjük. Erre kerül a túrós töltelék, végül a maradék tészta.
  4. 10 percig 200 °C-on sütjük, majd a sütő hőmérsékletét levesszük 170 °C-ra és készre sütjük.

 

 

 

 

 

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás