Banános kuglóf

A kuglóf banános ízesítéssel egy fantasztikus édesség. A belsejében egy kiválóan ízesített túrós krémmel, amely lágyan szétolvad a szádban. Nálam nagyon bevált, a család egyszerűen imádja. Néha vaníliafagylattal és friss gyümölccsel tálalom, de önmagában is megállja a helyét.

Hozzáadta:admin, 21.9.2016
Kategória: Desszertek
Banános kuglóf

Hozzávalók

Tészta:
2 bögrerétesliszt
1 bögrebúzadara
1 bögrekristálycukor
1 csomagsütőpor
½ bögreolaj
½ bögretej
2 dbtojás
½ csomagbanán ízű pudingpor
2 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálreszelt citromhéj
Töltelék:
1 doboztúró (250 g)
1 csomagvaníliacukor
½ csomagbanán ízű pudingpor
1 kv. kanálreszelt citromhéj

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tölteléket: egy tálban az összes hozzávalót alaposan elkeverjük. Ha a töltelék túl sűrűnek tűnik, tejjel hígíthatunk az állagán.
  2. A tésztához a cukrot a tojással felverjük. Folyamatos keverés mellett hozzádajuk az olajat, majd a tejet, kakaót, végül beledolgozzuk a száraz hozzávalókat és a citromhéjat.
  3. A tészta felét egy zsiradékkal kikent kuglóf formába öntjük. Erre kerül a túrós töltelék, végül a maradék tészta.
  4. 10 percig 200 °C-on sütjük, majd a sütő hőmérsékletét levesszük 170 °C-ra és készre sütjük.