Kuglóf túróval és sárgabarackkal

A kuglóf túróval és sárgabarackkal a könnyed kuglófok királynője. A tészta és a töltelék is gondoskodik arról, hogy maradandó élményben legyen részünk. Felszeletelve is nagyon jól mutat, ízben pedig fantasztikus! Kakaós tészta, lágy vaníliás ízvilággal rendelkező túrós töltelék, és persze az édes és puha sárgabarack teszi egyedivé a kuglófot. Az összeállítása pofonegyszerű, mindenki megbirkózik vele. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 21.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Kuglófok, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kuglóf túróval és sárgabarackkal

Hozzávalók

Töltelék:
500 glágy túró
1 dbtojássárga
4 ev. kanálporcukor
4 ev. kanálhabtejszín (31%)
1 csomagvaníliacukor
1 csomagvanília ízű pudingpor (37g)
1 dbsárgabarack konzerv
Tészta:
3 dbtojás + a töltelékből kimaradt tojásfehérje
150 gkristálycukor
60 mlolaj
100 mltej
300 grétesliszt
2 ev. kanálholland kakaópor
1 csomagsütőpor
csipet só

Elkészítés menete

  1. Először a túrós tölteléket készítjük el.
  2. A túrót a habtejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot (vaníliát és kristálycukrot is) és a pudingport. A tojásfehérjét félretesszük, ez majd a tésztába kerül.
  3. A tojást a tojásfehérjével és cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd ezután már csak süteményes lapáttal beledolgozzuk a kakaóval, csipet sóval és sütőporra elkevert lisztet.
  4. A tészta felét kivajazott és rétesliszttel beszórt sütőforma aljára öntjük, rákanalazzuk a túrós tölteléket, a töltelékre rátesszük a sárgabarackot, majd az egészet befedjük a maradék tésztával.
  5. 160 fokon 45 percig sütjük. A sütési idő az én sütőmnél bevált, de mindenki próbálja meg a saját sütője alapján belőni a sütési időt.
  6. A megsült kuglófot kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg kihűl, majd kifordítjuk a sütőformából.