Kukoricapelyhes kosárkák sütés nélkül

A kukoricapelyhes kosárkák sütés nélkül nagyon gyorsan, szinte pillanatok alatt elkészül. Ha megvan minden hozzávaló, akkor tényleg csak 15 perc. Tapasztalat szerint ezek a finom, mézes-diós-kukoricapelyhes falatok maximum egy napig maradnak meg, ugyanis mindenki egyszerre csap le rá, és napjában többször is. Akár mézeskalács fűszerkeveréket is lehet a masszához adni, és a cukor mennyiségét is csökkenthetjük.

Hozzáadta:, 20.12.2017
Kategória: 15 perces receptek, Desszertek, sütemények, Édesek, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Recept Kukoricapelyhes kosárkák sütés nélkül

Hozzávalók

10 ev. kanálkristálycukor
8 ev. kanálméz
250 gvaj
100 gdió
100 gcsokoládé
300 gkukoricapehely

Elkészítés menete

  1. A mézet és a cukrot gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, a csokoládét, a durvára aprított diót, majd belemorzsoljuk a kukoricapelyhet.
  2. Addig kevergetjük, amíg egységes masszát nem kapunk.
  3. Még melegen kis papírkosárkákba kanalazzuk.
  4. Ebből a mennyiségből 65 adag készült.
  5. Aki nem szereti annyira édesen, bátran adhat hozzá kevesebb cukrot.

Blogom: Vaření s Tomem