Kukoricapelyhes kosárkák sütés nélkül

Recept Kukoricapelyhes kosárkák sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

A kukoricapelyhes kosárkák sütés nélkül nagyon gyorsan, szinte pillanatok alatt elkészül. Ha megvan minden hozzávaló, akkor tényleg csak 15 perc. Tapasztalat szerint ezek a finom, mézes-diós-kukoricapelyhes falatok maximum egy napig maradnak meg, ugyanis mindenki egyszerre csap le rá, és napjában többször is. Akár mézeskalács fűszerkeveréket is lehet a masszához adni, és a cukor mennyiségét is csökkenthetjük.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

10 ev. kanálkristálycukor
8 ev. kanálméz
250 gvaj
100 gdió
100 gcsokoládé
300 gkukoricapehely

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A mézet és a cukrot gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, a csokoládét, a durvára aprított diót, majd belemorzsoljuk a kukoricapelyhet.
  2. Addig kevergetjük, amíg egységes masszát nem kapunk.
  3. Még melegen kis papírkosárkákba kanalazzuk.
  4. Ebből a mennyiségből 65 adag készült.
  5. Aki nem szereti annyira édesen, bátran adhat hozzá kevesebb cukrot.

Blogom: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás