Különleges képviselőfánk
Finom házi képviselőfánk a farsangi ünneplésre, a böjt előtti időszakra. Az elkészítése igényel egy kis kézügyességet és bizony időt is, de megéri. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.2.2022
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
200 mlvíz
200 gvaj
csipetsó
200 gbúzafinomliszt
8 dbtojás
1 kávéskanálsütőpor
Töltelék:
1 ltej
7 dbtojás
10 kávéskanálkristálycukor
10 evőkanálbúzafinomliszt
100 gvaj
1 csomagvaníliacukor
Hab:
4 dbtojásfehérje
300 gporcukor
100 mlvíz
- A lisztet, sót, sütőport elkeverjük. A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a vajat. Amikor a vaj már elolvadt, levesszük a lángról, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet.
- Sima állagú tésztává dolgozzuk, majd visszatesszük a lángra. Addig kevergetjük, amíg le nem válik a tészta az edény oldaláról. Ezután ismét levesszük a lángról, kicsit kihűtjük.
- Egyenként beledolgozzuk a tojást, mindegyik után alaposan elkeverjük.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát süteményes zsákba töltjük, megformázzuk a fánkokat, 200 fokon 30-35 percig sütjük.
- A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgát a tejjel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, vaníliacukrot, feltesszük főni. Amikor a cukor már feloldódott, a lisztet is hozzáadjuk. Csomómentes krémmé főzzük.
- A tojásfehérjét habbá verjük, beledolgozzuk a tojássárgás krémbe, majd a puha vajat is. A krémet kihűtjük. Süteményes zsákba töltjük, ezzel visszük rá a krémet a fánkra.
- A habhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz felett habbá verjük, majd kis adagokban a vizet is beledolgozzuk. Ez a hab kerül a tojássárgás krém tetejére (előtte süteményes zsákba töltjük).
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tradiční recept na domácí větrníky.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS