TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Különleges képviselőfánk
Különleges képviselőfánk
Recept Különleges képviselőfánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finom házi képviselőfánk a farsangi ünneplésre, a böjt előtti időszakra. Az elkészítése igényel egy kis kézügyességet és bizony időt is, de megéri. Szerző: Petra

TopPetra TopPetra    ·   20.2.2022

Különleges képviselőfánk

Finom házi képviselőfánk a farsangi ünneplésre, a böjt előtti időszakra. Az elkészítése igényel egy kis kézügyességet és bizony időt is, de megéri. Szerző: Petra

55 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

200 ml
víz
200 g
vaj
csipet
200 g
búzafinomliszt
8 db
tojás
1 kávéskanál
sütőpor

Töltelék:

1 l
tej
7 db
tojás
10 kávéskanál
kristálycukor
10 evőkanál
búzafinomliszt
100 g
vaj
1 csomag
vaníliacukor

Hab:

4 db
tojásfehérje
300 g
porcukor
100 ml
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet, sót, sütőport elkeverjük. A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a vajat. Amikor a vaj már elolvadt, levesszük a lángról, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet.
  2. Sima állagú tésztává dolgozzuk, majd visszatesszük a lángra. Addig kevergetjük, amíg le nem válik a tészta az edény oldaláról. Ezután ismét levesszük a lángról, kicsit kihűtjük.
  3. Egyenként beledolgozzuk a tojást, mindegyik után alaposan elkeverjük.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát süteményes zsákba töltjük, megformázzuk a fánkokat, 200 fokon 30-35 percig sütjük.
  5. A sütés végeztével a sütőt kikapcsoljuk, az ajtót lenyitjuk, 10 percig pihentetjük. Ezután kivesszük, kihűtjük, félbe vágjuk.
  6. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgát a tejjel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, vaníliacukrot, feltesszük főni. Amikor a cukor már feloldódott, a lisztet is hozzáadjuk. Csomómentes krémmé főzzük.
  7. A tojásfehérjét habbá verjük, beledolgozzuk a tojássárgás krémbe, majd a puha vajat is. A krémet kihűtjük. Süteményes zsákba töltjük, ezzel visszük rá a krémet a fánkra.
  8. A habhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz felett habbá verjük, majd kis adagokban a vizet is beledolgozzuk. Ez a hab kerül a tojássárgás krém tetejére (előtte süteményes zsákba töltjük).
  9. A tetejét porcukorral megszórhatjuk, csokiöntettel meglocsolhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása