Lágy áfonyás szelet morzsával
Ehhez a süteményhez az áfonya és málna is tökéletesen hasznosítható, ízlés dolga. Édes, ízes, gyümölcsös.
Hozzáadta: TopPetra, 31.8.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Áfonya, Gyümölcs szerint
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
2 és 1/2 bögrerétesliszt
1 csomagsütőpor
1/2 bögrekristálycukor
2 dbtojás
1/4 bögreolaj
1 bögrelangyos víz
Friss vagy fagyasztott áfonya
Morzsa:
1/2 bögrerétesliszt
25 dkg vaj
Ízlés szerintporcukor
- Elkészítjük a morzsát: a hozzávalókat eldolgozzuk. A porcukor ízlés dolga, lehet kevesebb vagy több is.
- A gyümölcs kivételével a tészta hozzávalóit eldolgozzuk, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, a tetejét gazdagon megszórjuk a gyümölccsel.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
- A tetejét az előre elkészített morzsával megszórjuk, majd 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Forrás: Vaření a pečení s radostí ღ
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Křehký borůvkový koláč s drobenkou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Krehký čučoriedkový koláč s mrveničkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Delikatne jagodowe ciasto z kruszonką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Zarter Streuselkuchen mit Heidelbeeren an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS