TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Lágy almás-fahéjas őszi táska, szinte szétolvad a nyelven
Lágy almás-fahéjas őszi táska, szinte szétolvad a nyelven
Recept Lágy almás-fahéjas őszi táska, szinte szétolvad a nyelven
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.11.2022

Lágy almás-fahéjas őszi táska, szinte szétolvad a nyelven

Finom és puha almás táska recept. Ebből egy darab tényleg nem elég. Az alma minden évszakban tökélete alapanyag, a hideg napok alkalmával pedig szinte kötelező. Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

125 g
vaj
125 g
porcukor
100 ml
olaj
1 db
tojás
1 csomag
vaníliacukor
csipet
350 g
búzafinomliszt
1/2 csomag
sütőpor

Töltelék:

3 db
alma
kevés
fahéj
1 evőkanál
vaj
kevés
citromhéj
szóráshoz
porcukor
kenéshez
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, golyót formázunk, majd pihentetjük.
  2. Amíg a tészta pihen, az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, fahéjat, citrom héját. Edénybe tesszük és addig főzzük, amíg az alma teljesen meg nem puhul.
  3. A tésztát kinyújtjuk, vastagabb csíkokra vágjuk, a közepére tesszük a tölteléket, majd felcsavarjuk – mintha hosszabb kígyó lenne. Az így kapott töltött hengert kisebb darabokra vágjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Sütés közben figyeljük, nehogy megégjen.
  5. Miután megsült, kevés forró vízzel elkevert lekvárral megkenjük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása