TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Lágy almás krémes vaníliakrémmel
Lágy almás krémes vaníliakrémmel
Recept Lágy almás krémes vaníliakrémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az almás krémesnek lehetetlen ellenállni. Ha az alma szezonja van, akkor kár kihagyni ezt a finomságot. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   1.10.2022

Lágy almás krémes vaníliakrémmel

Az almás krémesnek lehetetlen ellenállni. Ha az alma szezonja van, akkor kár kihagyni ezt a finomságot. Szerző: Mineralka

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

600 g
rétesliszt
250 g
vaj vagy margarin
50 g
porcukor
2 db
tojás
2 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor

Krém:

500 ml
tej
2 csomag
vaníliapuding
250 g
máslovaj
150 g
kristálycukor
2 db
tojássárga

Almás réteg:

1 és 1/2 kg
alma
2 evőkanál
vaj
2 csomag
vaníliapuding
1/2 kávéskanál
őrölt fahéj
2,5 dcl
víz
szükség szerint
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk. 3 részre osztjuk, mindegyiket tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsit kivajazzuk, porcukorral beszórjuk, rátesszük a tésztát, 180 fokon 20 percig sütjük.
  2. A tejből, pudingporból, tojássárgából és cukorból sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, közben meg-megkeverjük. A kihűlt pudingba beledolgozzuk a puha vajat.
  3. Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, edénybe tesszük. Cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd kis lángon elkezdjük párolni. A pudingport vízben elkeverjük, hozzáadjuk a puha almához. Az egyik tésztalapot magas falú tepsibe tesszük, rákenjük az almás tölteléket. Lefedjük a második tésztalappal, ezt a pudingos krémmel kenjük meg. Lefedjük a harmadik tésztalappal. Hűtőbe tesszük.
  4. A sütit kockázzuk, porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása