Lágy almás szelet - fotókkal

Recept Lágy almás szelet - fotókkal

Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Az alma és mogyoró párosítása nagyon jól működik. A mogyorót reszelt csokival is helyettesíthetjük, de mégiscsak mogyoróval az igazi. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojás
85 gkristálycukor
80 grétesliszt
40 gpirított és őrölt mogyoró
1 kávéskanálsütőpor
1 csomagvaníliacukor

Töltelék:

1 kgalma
3 evőkanálcitromlé
175 gkristálycukor
1 csomagvanília ízű pudingpor
150 gvaj
4 dbzselatinlap
130 mlvíz
1 csomagvaníliacukor
400 mlhabtejszín
50 g darált mogyoró vagy csoki díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habbá verjük, fokozatosan belekeverjük a mogyoróval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A lisztet kivajazott és liszttel beszórt, 20x30 cm-es tepsibe tesszük, 170 fokon 15 percig sütjük.
  3. A megsült tésztát kihűtjük.
  4. A pudingport a vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, vaníliacukrot, citrom levét és a reszelt almát is.
  5. A pudingos-almás keveréket feltesszük főni. Amikor már sűrű, hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg a vaj fel nem oldódik.
  6. A zselatinlapot a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük, majd az almás keverékbe dolgozzuk. Kicsit kihűtjük, majd az almás masszát rákenjük a kihűlt tésztalapra.
  7. Amikor az almás réteg már kihűlt, rákenjük a tejszínhabot, darált mogyoróval vagy reszelt csokival megszórjuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás