TopReceptek.hu Húsételek Borjú Lágy borjúszelet rántva és sütve, burgonyapürével
Lágy borjúszelet rántva és sütve, burgonyapürével
Recept Lágy borjúszelet rántva és sütve, burgonyapürével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.11.2020

Lágy borjúszelet rántva és sütve, burgonyapürével

A hús könnyed, a panír kicsit nehéz, mégis fantasztikus a harmónia! A lágy borjúszelet a hús puhaságának és különleges ízvilágának köszönhetően bárkit levesz a lábáról. A finom húst burgonyapürével tálaltam, de a burgonyasaláta, franciasaláta is tökéletes választás.

Alapanyagok
500 g
borjúcomb
50 g
vaj
Ízlés szerint só és bors
búzafinomliszt
tojás
zsemlemorzsa
zsír sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk. Panírozzuk: finomliszt, felvert tojás, zsemlemorzsa.
  3. Forró zsírban aranybarnára sütjük.
  4. Sütőtálba tesszük, mindegyik szeletre egy-egy darabka vajat teszünk, majd 180 fokra előmelegített sütőben további 40 percig sütjük.
  5. Burgonyapürével tálaljuk.

Szerző: Naďa I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása