Lágy borjúszelet rántva és sütve, burgonyapürével

Recept Lágy borjúszelet rántva és sütve, burgonyapürével

Hozzáadta: TopPetra, 15.11.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Borjú, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A hús könnyed, a panír kicsit nehéz, mégis fantasztikus a harmónia! A lágy borjúszelet a hús puhaságának és különleges ízvilágának köszönhetően bárkit levesz a lábáról. A finom húst burgonyapürével tálaltam, de a burgonyasaláta, franciasaláta is tökéletes választás.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 15.11.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Borjú, Főétkezések, Ebéd

ALAPANYAGOK

500 gborjúcomb
50 gvaj
Ízlés szerint só és bors
búzafinomliszt
tojás
zsemlemorzsa
zsír sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk. Panírozzuk: finomliszt, felvert tojás, zsemlemorzsa.
  3. Forró zsírban aranybarnára sütjük.
  4. Sütőtálba tesszük, mindegyik szeletre egy-egy darabka vajat teszünk, majd 180 fokra előmelegített sütőben további 40 percig sütjük.
  5. Burgonyapürével tálaljuk.

Szerző: Naďa I. (Rebeka)

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás