Lágy borjúszelet rántva és sütve, burgonyapürével
A hús könnyed, a panír kicsit nehéz, mégis fantasztikus a harmónia! A lágy borjúszelet a hús puhaságának és különleges ízvilágának köszönhetően bárkit levesz a lábáról. A finom húst burgonyapürével tálaltam, de a burgonyasaláta, franciasaláta is tökéletes választás.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.11.2020
Kategória: Húsételek, Borjú, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
500 gborjúcomb
50 gvaj
Ízlés szerint só és bors
búzafinomliszt
tojás
zsemlemorzsa
zsír sütéshez
- A húst felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk.
- Sózzuk, borsozzuk. Panírozzuk: finomliszt, felvert tojás, zsemlemorzsa.
- Forró zsírban aranybarnára sütjük.
- Sütőtálba tesszük, mindegyik szeletre egy-egy darabka vajat teszünk, majd 180 fokra előmelegített sütőben további 40 percig sütjük.
- Burgonyapürével tálaljuk.
Szerző: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Telecí řízky s bramborovou kaší.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Teľacie rezne so zemiakovou kašou.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS