Lágy buborékos palacsinta

Hozzáadta: Viki78, 28.3.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Előételek, falatkák, Ebéd, Főétkezések, Sósak, Édes főételek, Palacsinta, Hús nélkül, Reggeli
A lágy buborékos palacsinta a klasszikus palacsintához képest vékonyabb, puhább, természetesen lyukacsos, és nagyon finom! A kis lyukak – buborékok a térfogatnövelőnek köszönhetően alakulnak ki, ami ebben az esetben az élesztő. Titka, hogy a tésztát kelesztjük, és akkor jó, ha már jól megkelt, a térfogata pedig sokkal nagyobb, mint az elején. A többi lépés már a megszokott: olajjal kikent, forró serpenyőbe egy merőkanálnyi tészta kerül, majd a palacsinták mindkét oldalát megsütjük.
Hozzáadta: Viki78, 28.3.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Előételek, falatkák, Ebéd, Főétkezések, Sósak, Édes főételek, Palacsinta, Hús nélkül, Reggeli
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
- Az ¼ bögre tejet felmelegítjük, hozzáadjuk az élesztőt, csipet sót és egy kávéskanálnyi kristálycukrot. Megvárjuk, míg felfut – akkor jó, ha már buborékos.
- Miután felfutott a kovász, az olajon kívül az alapanyagokat eldolgozzuk és sima állagú, csomómentes tésztát kapunk. Csak ezután adjuk hozzá az olajat és elkeverjük.
- A kész tésztát lefedjük, és még kelesztjük. A tészta térfogata megnő, buborékos lesz, és legalább négyszeresére növekszik a térfogata. Ezért ajánlatos egy nagyobb edényben elkészíteni a tésztát.
- A tésztából palacsintasütő serpenyőben, forró olajon megsütjük a palacsintákat (a sütés közben további buborékok keletkeznek, ami kipukkannak). A palacsinták mindkét felét megsütjük.
- A palacsintákat kedvenc töltelékünkkel töltjük: túró, lekvár, tejszínhab, kakaó, csokoládé… Jó étvágyat!
Forrás: VK