A lágy buborékos palacsinta a klasszikus palacsintához képest vékonyabb, puhább, természetesen lyukacsos, és nagyon finom! A kis lyukak – buborékok a térfogatnövelőnek köszönhetően alakulnak ki, ami ebben az esetben az élesztő. Titka, hogy a tésztát kelesztjük, és akkor jó, ha már jól megkelt, a térfogata pedig sokkal nagyobb, mint az elején. A többi lépés már a megszokott: olajjal kikent, forró serpenyőbe egy merőkanálnyi tészta kerül, majd a palacsinták mindkét oldalát megsütjük.
A lágy buborékos palacsinta a klasszikus palacsintához képest vékonyabb, puhább, természetesen lyukacsos, és nagyon finom! A kis lyukak – buborékok a térfogatnövelőnek köszönhetően alakulnak ki, ami ebben az esetben az élesztő. Titka, hogy a tésztát kelesztjük, és akkor jó, ha már jól megkelt, a térfogata pedig sokkal nagyobb, mint az elején. A többi lépés már a megszokott: olajjal kikent, forró serpenyőbe egy merőkanálnyi tészta kerül, majd a palacsinták mindkét oldalát megsütjük.
Forrás: VK
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Hat nekunk igy sikerult ,pontosan a recept alapjan keszult
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak
Valami hőálló ragacsot sikerült létrehozni ,takonyszerű állagal