TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Lágy buborékos palacsinta
Lágy buborékos palacsinta
Recept Lágy buborékos palacsinta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   28.3.2017

Lágy buborékos palacsinta

A lágy buborékos palacsinta a klasszikus palacsintához képest vékonyabb, puhább, természetesen lyukacsos, és nagyon finom! A kis lyukak – buborékok a térfogatnövelőnek köszönhetően alakulnak ki, ami ebben az esetben az élesztő. Titka, hogy a tésztát kelesztjük, és akkor jó, ha már jól megkelt, a térfogata pedig sokkal nagyobb, mint az elején. A többi lépés már a megszokott: olajjal kikent, forró serpenyőbe egy merőkanálnyi tészta kerül, majd a palacsinták mindkét oldalát megsütjük.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

3 és 1/4 bögre
tej
10 g
száraz élesztő
2 db
tojás
500 g
búzafinomliszt
2 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
2 ev. kanál
növényi olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az ¼ bögre tejet felmelegítjük, hozzáadjuk az élesztőt, csipet sót és egy kávéskanálnyi kristálycukrot. Megvárjuk, míg felfut – akkor jó, ha már buborékos.
  2. Miután felfutott a kovász, az olajon kívül az alapanyagokat eldolgozzuk és sima állagú, csomómentes tésztát kapunk. Csak ezután adjuk hozzá az olajat és elkeverjük.
  3. A kész tésztát lefedjük, és még kelesztjük. A tészta térfogata megnő, buborékos lesz, és legalább négyszeresére növekszik a térfogata. Ezért ajánlatos egy nagyobb edényben elkészíteni a tésztát.
  4. A tésztából palacsintasütő serpenyőben, forró olajon megsütjük a palacsintákat (a sütés közben további buborékok keletkeznek, ami kipukkannak). A palacsinták mindkét felét megsütjük.
  5. A palacsintákat kedvenc töltelékünkkel töltjük: túró, lekvár, tejszínhab, kakaó, csokoládé… Jó étvágyat!

Forrás: VK

Hozzászólás a recepthez
Remaj    ·   28.8.2021   ·   Válasz   ·  

Valami hőálló ragacsot sikerült létrehozni ,takonyszerű állagal

Remaj    ·   28.8.2021   ·   Válasz   ·  

Hat nekunk igy sikerult ,pontosan a recept alapjan keszult

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása