Lágy csirkehúsos mártás tésztákhoz

Hozzáadta: Babu27, 10.9.2017
Kategória: Mártások, Tésztaételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
Igazi krémes mártás csirkemell darabokkal, ami kiválóan illik tésztafélékhez. Ráadásul az elkészítése is végtelenül egyszerű és nagyon gyors! A csirkét csak megmossuk felszeleteljük, fűszerezzük, pirítjuk, krémsajttal és zöldségekkel együtt pároljuk, kis levessel és tejjel felöntjük, puhára főzzük, és már kész is. Amíg a mártás készülődik, az utolsó pár percben a tésztát is megfőzhetjük (esetleg rizst), majd tálaljuk.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 10.9.2017
Kategória: Mártások, Tésztaételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
ALAPANYAGOK
2-3 dbcsirkemell
200 gkrémsajt
1 dbcsirkehúsleves-kocka
150 gcsiperkegomba vagy konzerv
1 dbparadicsom
1 dbchilli paprika
100 mltej
ízlés szerint só, bors
kevés olaj
kevés petrezselyemzöld
- A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, majd megszárítjuk. Felcsíkozzuk vagy felkockázzuk, jó alaposan borsozzuk és sózzuk, akár kedvünk szerint más fűszerekkel/fűszerkeverékke is ízesíthetjük.
- Serpenyőben olajat hevítünk, majd a fűszeres csirkét megpirítjuk. Miután a hús megpirult, hozzáadjuk a krémsajtot, az apróra vágott paradicsomot, a chilli paprikát, a felszeletelt gombát, majd az egészet jó alaposan elkeverjük és együtt pároljuk. Hozzáadjuk a tejet és a kevés vízben elkevert leveskockát (vagy húslevest, ha van), majd az egészet pár percig együtt főzzük. Miután a hús megpuhult, megkóstoljuk, ha kell, fűszerezzük, és már tálalhatjuk is. Ideális tésztához.
- Végül friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jemná omáčka s kuřecím masem na těstoviny.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jemná omáčka s kuracím mäsom na cestoviny.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Delikatny sos z mięsem z kurczaka do makaronu.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Feine Hähnchen-Pilz-Soße für Nudeln an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS