Lágy csirkemell kéksajtos mártással

Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2020
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
Gyors ebédre vágysz? Akkor ezzel a kéksajtos mártásban készült csirkemell szeletekkel nem tudod elrontani. Nem kell mást tenni, min a csirkemellet vékonyra szeletelni, esetleg kiklopfolni, megpirítani, majd pár percig együtt főzni az ínycsiklandó mártással. Köretnek orsótésztát választottam. Ha pedig a kéksahjt egyáltalán nem jön be, akkor helyettesítsük natúr krémsajttal, az ízvilágot pedig pl. szójaszósszal is feldobhatjuk. Szerző: Romca
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2020
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
2 dbcsirkemell
1 ev. kanálvaj
1 ev. kanálolaj
80 gszalonna
1 dbvöröshagyma
120 ggorgonzola sajt vagy nyiva
250 ml33%-os főzőtejszín
1 ev. kanálfinomliszt
1 kv. kanálőrölt pirospaprika
Szükségünk lesz még:
orsótészta
- A csirkemellet megmossuk, vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
- A szalonnát felkockázzuk, serpenyőben, kevés olajon megporítjuk, majd megpirítjuk rajta az apró kockára vágott vöröshagymát.
- Hozzáadjuk az olajat és a vajat. Amikor kellően forró, a csirkemell szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, félretesszük. A serpenyőbe belemorzsoljuk a sajtot, rászórjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a liszttel csomómentesre kevert tejszínnel.
- Amikor a mártás már kellően sűrű, visszatesszük a csirkehúst, pár percig együtt forraljuk.
- A tésztát készre főzzük, köretként tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS