Lágy csokis mascarpone torta

A mascarpone sajt számos sütemény elengedhetetlen kelléke, és nagyon sok csodás édesség és torta elkészítésében játszik főszerepet. Az egyik ilyen különlegesség a lágy csokis mascarpone torta. Az elkészült tortacsoda lényegében 7 rétegből áll, és a vendégeim mindig megcsodáljál. Az elkészítése igaz, nem a legegyszerűbb, és elég sok időt vesz igénybe, de szerintem megéri a fáradozást, és kivárni azt az egy fránya éjszakát, amíg kellően lehűl.

Hozzáadta:, 19.7.2017
Kategória: Torták, Desszertek, Sütemények
Lágy csokis mascarpone torta

Hozzávalók

Tészta:
130 gvaj
300 gporcukor
3 dbtojás
120 mltej
2 ev. kanálnatúr joghurt
50 gkakaó
1/2 csomagsütőpor
140 grétesliszt
1 csomagpuding (lehetőleg mogyoróízű)
Mascarpone krém:
500 gmascarpone
200 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
50 gporcukor
Csokoládés-mogyorós krém:
200 mlhabtejszín
80 g csokoládé mogyorós krémmel
100 gétcsokoládé
Díszítéshez:
200 mlhabtejszín
Nutella vagy mogyorókrémes csokoládé
Szükségünk lesz még:
kb.100 ml tej

Elkészítés menete

  1. Tészta: 
    A lisztet, sütőport, kakaót és pudingot elkeverjük. A keveréket két részre osztjuk. A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojást és alaposan elkeverjük. Ehhez adjuk hozzá a száraz hozzávalók felét és a tej felét. Csomómentesre dolgozzuk, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalók másik felét és a maradék tejet. Belekanalazzuk a joghurtot és jó alaposan elkeverjük. A tésztát vajjal kikent és liszttel beszórt, 28 cm átmérőjű tortaformába öntjük, majd 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát kihűtjük és kivesszük a tortaformából. Félbevágjuk, az egyik felét visszatesszük a tortaformába, a másik felét félretesszük.
  2. Mascarpone krém: 
    A habtejszínt a cukorral és habfixálóval felverjük, addig dolgozzuk, amíg kemény tejszínhabot nem kapunk. Ezután kanalanként hozzáadjuk a mascarpone sajtot, és minden adag után jó alaposan eldolgozzuk.
  3. Csokoládés-mogyorós krém: 
    A habtejszínt edénybe tesszük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és gőz fölött felolvasztjuk. Süteményes lapáttal addig kevergetjük, amíg a csokoládé el nem olvad, majd a krém el nem kezd sűrűsödni. Levesszük a tűzről, majd félretesszük hűlni, közben néha-néha megkeverjük.
  4. A tésztát, ami a tortaformában van, meglocsoljuk a tejjel (kb. 50 ml), rákenjük a mascarpone krém felét. rákanalazzuk a csokoládés-mogyorós krémet, erre kerül a mascarpone krém, végül az egészet lefedjük a félretett tésztalappal. Ezt is meglocsoljuk a tejjel, majd a süteményt lehetőség szerint egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Miután lehűlt, a tortát kivesszük a tortaformából, tejszínhabbal megkenjük, nutellával vagy olvasztott csokoládéval díszítjük.