Lágy, csokoládés fekete herceg sütemény

Mindenki szereti a csokoládés süteményeket, és ennek a finomságnak egyik nemes képviselője a lágy, csokoládés fekete herceg sütemény. Nagy előnye, hogy az alap rétegbe nem kerül liszt, a végeredmény mégis pompás! A süteményt 160 cm átmérőjű tortaformában készítettem el, így nem csoda, hogy szinte pillanatok alatt elfogyott. A gyerekeim szerint olyan, mintha cukrászdában készült volna, és büszkeség is töltött el, hogy csupán ennyi hozzávalóból ilyen finomságot sikerült készítenem. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 5.6.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lágy, csokoládés fekete herceg sütemény

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
300 gétcsokoládé
100 gvaj
3/4 bögrekristálycukor
csipet só
3 dbtojás
1/2 bögrekakaó
1/2 bögrehabtejszín

Elkészítés menete

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a kör alakú sütőformát előkészítjük (16 cm átmérőjű). A forma alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. 150 g étcsokoládét a vajjal együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, a tojást és a kakaót. Addig dolgozzuk, amíg sima krémet nem kapunk. Ezt a csokis masszát töltjük bele a tortaformába, majd 25 percig sütjük.
  3. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  4. A maradék csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a habtejszínt és sima állagúra keverjük. Az öntetet ráöntjük a tésztára és elegyengetjük. Megvárjuk, míg megköt, kivesszük a formából, felszeleteljük és tálaljuk.