TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Lágy csokoládés szelet
Lágy csokoládés szelet
Recept Lágy csokoládés szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.5.2021

Lágy csokoládés szelet

Pudingos-vajas krém és puha piskóta adja a sütemény alapját. Remek csokis íz, csodás élmény! Szerző: Petra

40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
rétesliszt
120 g
porcukor
2 db
tojássárga
100 g
vaj
175 g
tejföl
2 ev. kanál
kakaó
1 kv. kanál
sütőpor
csipet

Krém:

2 csomag
csokoládé ízű pudingpor
400 ml
tej
100 g
vaj
120 g
kristálycukor
100 g
Nutella
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a sütőport és a csipet sót is. A vajat a tojássárgával és tejföllel együtt kikeverjük. A száraz és nedves hozzávalókat eldolgozzuk. Amikor már tésztává állt össze, a kapott tésztát 3 részre osztjuk.
  2. Két tésztaadaghoz hozzáadjuk a kakaót, 1-1- kanállal. A tésztákat tepsi méretűre nyújtjuk, majd a tepsilap hátára tesszük, 180 fokos sütőben 8-10 percig sütjük. Sütés előtt a tésztát villával megszurkodjuk.
  3. A tejben elkeverjük a cukrot és elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a pudingport, csomómentesre keverjük, végül sűrű pudingot főzünk. A csokipudingot kihűtjük.
  4. A kihűlt pudingba kézi robotgéppel beledolgozzuk a puha vajat és a Nutellát.
  5. A sötét tésztalapra rákenjük a pudingos krém felét, rátesszük a világos tésztalapot, erre is krém kerül, majd lefedjük a harmadik, kakaós tésztalappal. Egy kevés krémet lrakhatunk díszítéshez. Az összeállított süti tetejére tepsit teszünk, a tepsire nehezéket, majd így pihentetjük legalább 1 órát.
  6. A tetejét krémmel díszíthetjük. Felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása