Lágy csokoládés szelet

Recept Lágy csokoládés szelet

Hozzáadta: TopPetra, 1.5.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Pudingos-vajas krém és puha piskóta adja a sütemény alapját. Remek csokis íz, csodás élmény! Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.5.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 grétesliszt
120 gporcukor
2 dbtojássárga
100 gvaj
175 gtejföl
2 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálsütőpor
csipet

Krém:

2 csomagcsokoládé ízű pudingpor
400 mltej
100 gvaj
120 gkristálycukor
100 gNutella

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a sütőport és a csipet sót is. A vajat a tojássárgával és tejföllel együtt kikeverjük. A száraz és nedves hozzávalókat eldolgozzuk. Amikor már tésztává állt össze, a kapott tésztát 3 részre osztjuk.
  2. Két tésztaadaghoz hozzáadjuk a kakaót, 1-1- kanállal. A tésztákat tepsi méretűre nyújtjuk, majd a tepsilap hátára tesszük, 180 fokos sütőben 8-10 percig sütjük. Sütés előtt a tésztát villával megszurkodjuk.
  3. A tejben elkeverjük a cukrot és elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a pudingport, csomómentesre keverjük, végül sűrű pudingot főzünk. A csokipudingot kihűtjük.
  4. A kihűlt pudingba kézi robotgéppel beledolgozzuk a puha vajat és a Nutellát.
  5. A sötét tésztalapra rákenjük a pudingos krém felét, rátesszük a világos tésztalapot, erre is krém kerül, majd lefedjük a harmadik, kakaós tésztalappal. Egy kevés krémet lrakhatunk díszítéshez. Az összeállított süti tetejére tepsit teszünk, a tepsire nehezéket, majd így pihentetjük legalább 1 órát.
  6. A tetejét krémmel díszíthetjük. Felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás