TopReceptek.hu Édes főételek Palacsinta Lágy cukkinipalacsinta tejfölös töltelékkel
Lágy cukkinipalacsinta tejfölös töltelékkel
Recept Lágy cukkinipalacsinta tejfölös töltelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   2.9.2017

Lágy cukkinipalacsinta tejfölös töltelékkel

A cukkini nagyon sokoldalú zöldség. Egy csomó recepthez felhasználható, akár mint egy kis „mellékes komponens”, de fő alapanyagként is megállja a helyét. A lágy cukkinipalacsinta tejfölös töltelékkel nálunk a nyár elengedhetetlen kelléke, mert nemcsak én, hanem a gyerekek is nagyon szeretik. A töltelék szintén nagyon lágy, jó sok fokhagymával és apróra vágott kaporral, de ízlés szerint szinte bármilyen sós töltelékkel tálalható. Friss paradicsommal igazi csemege.

Alapanyagok

Tészta:

1 db
cukkini
1 db
tojás
2/3 csésze
liszt
3/4 csésze
tej
1/2 kv. kanál
só, bors
olaj sütéshez

Töltelék:

2 ev. kanál
majonéz
2 ev. kanál
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
kapor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukkinit megmossuk és lereszeljük. Pár percet pihentetjük, majd kinyomkodjuk a felesleges nedvességet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejet és a lisztet, majd belekeverjük a tojást.
  2. A tésztát jó alaposan elkeverjük, majd vékony palacsintákat sütünk. A cukkinipalacsinták mindkét felét olajon aranyszínűre sütjük.
  3. Amikor a palacsinták elkészültek, nekilátunk a tölteléknek. Ehhez az összes hozzávalót jó alaposan elkeverjük (a kaprot apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk).
  4. A töltelékkel megtöltjük a cukkinipalacsintát és felcsvarjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása