Lágy cukkinipalacsinta tejfölös töltelékkel

A cukkini nagyon sokoldalú zöldség. Egy csomó recepthez felhasználható, akár mint egy kis „mellékes komponens”, de fő alapanyagként is megállja a helyét. A lágy cukkinipalacsinta tejfölös töltelékkel nálunk a nyár elengedhetetlen kelléke, mert nemcsak én, hanem a gyerekek is nagyon szeretik. A töltelék szintén nagyon lágy, jó sok fokhagymával és apróra vágott kaporral, de ízlés szerint szinte bármilyen sós töltelékkel tálalható. Friss paradicsommal igazi csemege.

Hozzáadta:, 2.9.2017
Kategória: Főételek
Recept Lágy cukkinipalacsinta tejfölös töltelékkel

Hozzávalók

Tészta:
1 dbcukkini
1 dbtojás
2/3 csészeliszt
3/4 csészetej
1/2 kv. kanál
só, bors
olaj sütéshez
Töltelék:
2 ev. kanálmajonéz
2 ev. kanáltejföl
2 gerezdfokhagyma
1 csokorkapor

Elkészítés menete

  1. A cukkinit megmossuk és lereszeljük. Pár percet pihentetjük, majd kinyomkodjuk a felesleges nedvességet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejet és a lisztet, majd belekeverjük a tojást.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  2. A tésztát jó alaposan elkeverjük, majd vékony palacsintákat sütünk. A cukkinipalacsinták mindkét felét olajon aranyszínűre sütjük.
  3. Amikor a palacsinták elkészültek, nekilátunk a tölteléknek. Ehhez az összes hozzávalót jó alaposan elkeverjük (a kaprot apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk).Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  4. A töltelékkel megtöltjük a cukkinipalacsintát és felcsvarjuk.