Lágy, cukros-fahéjas négyzetek túrós tésztából

Nem hittem volna, hogy ha valami ennyire egyszerű, akkor ilyen finom lehet! De szerencsére ez a túrós tésztából készült, fahéjas cukor és kristálycukor keverékébe többször is forgatott négyzetek meggyőztek az ellenkezőkéről. Az íze egyszerűen mesés, és ami a legjobb, az elkészítése nagyon egyszerű! A megsült finomság akár egy hétig is eláll. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 28.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lágy, cukros-fahéjas négyzetek túrós tésztából

Hozzávalók

1 bögre = 250 ml
1 bögrefinomliszt
100 gpuha vaj
200 gtúró
kristálycukor és fahéjas cukor keveréke forgatáshoz

Elkészítés menete

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat és a túrót.
  2. Tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, majd az így kapott kis tésztanégyzeteket beleforgatjuk a kristálycukor és fahéjas cukor keverékébe.
  4. A cukros-fahéjas keverékkel bevont négyzeteket félbe hajtjuk, ismét cukorba fogatjuk, majd még egyszer félbe hajtjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.