Lágy, cukros-fahéjas négyzetek túrós tésztából

Recept Lágy, cukros-fahéjas négyzetek túrós tésztából
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem hittem volna, hogy ha valami ennyire egyszerű, akkor ilyen finom lehet! De szerencsére ez a túrós tésztából készült, fahéjas cukor és kristálycukor keverékébe többször is forgatott négyzetek meggyőztek az ellenkezőkéről. Az íze egyszerűen mesés, és ami a legjobb, az elkészítése nagyon egyszerű! A megsült finomság akár egy hétig is eláll. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 bögre = 250 ml

1 bögrefinomliszt
100 gpuha vaj
200 gtúró
kristálycukor és fahéjas cukor keveréke forgatáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat és a túrót.
  2. Tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, majd az így kapott kis tésztanégyzeteket beleforgatjuk a kristálycukor és fahéjas cukor keverékébe.
  4. A cukros-fahéjas keverékkel bevont négyzeteket félbe hajtjuk, ismét cukorba fogatjuk, majd még egyszer félbe hajtjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás