Lágy diós félholdak

A sütemény egyik nagy előnye, hogy a megsült tésztából szinte bármilyen alakot vághatunk ki. Nálunk nagyon menő a félhold, de akár sima korongokat vagy csillagokat is készíthetünk. A tészta rendkívül puha és lágy, a tetejét pedig a dió teszi igazán különlegessé. Tálalás előtt még egy kis porcukor kerül a tetejére, és nagyjából ennyi. A végeredménnyel mindenki elégedett lehet, csak ajánlani tudom. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 20.2.2019
Kategória: Sütemények, Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lágy diós félholdak

Hozzávalók

4 dbtojás (L-es)
200 gporcukor
200 gpuha vaj
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálrum
1/2 dbcitrom héja
csipet só
200 grétesliszt
6 gsütőpor
Tetejére:
100 gdarált dió
porcukor

Elkészítés menete

  1. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra állítjuk.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. A puha vajat a porcukorral (150 g) és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk a citrom héját, a csipet sót, a rumot, a tojássárgát, majd jó alaposan eldolgozzuk.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, beledolgozzuk a maradék 50 g porcukrot és addig verjük, amíg fényes nem lesz. A cukros tojáshabot beledolgozzuk a tojássárgás keverékbe. Óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, elegyengetjük, tetejét dióval megszórjuk. 20-25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
  5. A tésztából kiszaggatjuk a félholdakat, tálalás előtt porcukorral megszórjuk.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai