TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Lágy diós félholdak
Lágy diós félholdak
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   20.2.2019

Lágy diós félholdak

A sütemény egyik nagy előnye, hogy a megsült tésztából szinte bármilyen alakot vághatunk ki. Nálunk nagyon menő a félhold, de akár sima korongokat vagy csillagokat is készíthetünk. A tészta rendkívül puha és lágy, a tetejét pedig a dió teszi igazán különlegessé. Tálalás előtt még egy kis porcukor kerül a tetejére, és nagyjából ennyi. A végeredménnyel mindenki elégedett lehet, csak ajánlani tudom. Szerző: Jaja

25 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
4 db
tojás (L-es)
200 g
porcukor
200 g
puha vaj
1 csomag
vaníliacukor
2 ev. kanál
rum
1/2 db
citrom héja
csipet só
200 g
rétesliszt
6 g
sütőpor

Tetejére:

100 g
darált dió
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra állítjuk.
  2. A puha vajat a porcukorral (150 g) és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk a citrom héját, a csipet sót, a rumot, a tojássárgát, majd jó alaposan eldolgozzuk.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, beledolgozzuk a maradék 50 g porcukrot és addig verjük, amíg fényes nem lesz. A cukros tojáshabot beledolgozzuk a tojássárgás keverékbe. Óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, elegyengetjük, tetejét dióval megszórjuk. 20-25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
  5. A tésztából kiszaggatjuk a félholdakat, tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept