Lágy diós kosárkák

Hozzáadta: TopPetra, 18.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Édes kis falatok a karácsonyi asztalra! Ez a sütemény egy tökéletes példa arra, hogyan lehet felhasználni a szekrényben megbújó kosár alakú sütőformákat. A tészta, a lekvár, a diós töltelék, kakaós krém és csokiöntet fantasztikus egységet alkot, így a siker karácsonykor egyszerűen garantált! Kicsit „pepecselős” a munka, de megéri elkészíteni. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
400 gfinomliszt
250 gvaj
200 gporcukor
140 gdarált dió
1 dbtojás
2 ev. kanálkakaó
csipet őrölt fahéj
1 db citromreszelt héja
1 db citromleve
Diós töltelék:
300 gőrölt dió
100 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
100 mlrum
Kakaós krém:
300 gvaj
150 gkristálycukor
3 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálkakaó
Szükségünk lesz még:
200 gfőzőcsoki
100 gpikáns lekvár
100 gmargarin
- A tészta hozzávalóit eldolgozzuk. Amikor megkaptuk a tésztát, golyó alakúra formázzuk. Kis adagokat szaggatunk ki belőle, amit a kis kosár sütőformákba töltünk. A formákat előtte vajjal kikenünk. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10-15 percig sütjük. Érdemes sütés közben figyelni a tésztát.
- A diós töltelék hozzávalóit alaposan eldolgozzuk.
- A megsült kosárkákat megkenjük a pikáns lekvárral, rákenjük a diós tölteléket, majd a tetejét a krémmel díszítjük.
- A krémhez a tojást a kristálycukorral és vaníliacukorral habosra verjük, gőzfürdő felett. Kihűtjük, majd beledolgozzuk a vajat és a kakaót, végül a krémet süteményes zsákba töltjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vánoční košíčky IZIDOR .
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Weihnachts-Tartelettes IZIDOR an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS