TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Lágy diós kosárkák
Lágy diós kosárkák
Recept Lágy diós kosárkák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.12.2019

Lágy diós kosárkák

Édes kis falatok a karácsonyi asztalra! Ez a sütemény egy tökéletes példa arra, hogyan lehet felhasználni a szekrényben megbújó kosár alakú sütőformákat. A tészta, a lekvár, a diós töltelék, kakaós krém és csokiöntet fantasztikus egységet alkot, így a siker karácsonykor egyszerűen garantált! Kicsit „pepecselős” a munka, de megéri elkészíteni. Szerző: Petra

45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
finomliszt
250 g
vaj
200 g
porcukor
140 g
darált dió
1 db
tojás
2 ev. kanál
kakaó
csipet őrölt fahéj
1 db citrom
reszelt héja
1 db citrom
leve

Diós töltelék:

300 g
őrölt dió
100 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
100 ml
rum

Kakaós krém:

300 g
vaj
150 g
kristálycukor
3 db
tojás
1 csomag
vaníliacukor
2 ev. kanál
kakaó

Szükségünk lesz még:

200 g
főzőcsoki
100 g
pikáns lekvár
100 g
margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk. Amikor megkaptuk a tésztát, golyó alakúra formázzuk. Kis adagokat szaggatunk ki belőle, amit a kis kosár sütőformákba töltünk. A formákat előtte vajjal kikenünk. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10-15 percig sütjük. Érdemes sütés közben figyelni a tésztát.
  2. A diós töltelék hozzávalóit alaposan eldolgozzuk.
  3. A megsült kosárkákat megkenjük a pikáns lekvárral, rákenjük a diós tölteléket, majd a tetejét a krémmel díszítjük.
  4. A krémhez a tojást a kristálycukorral és vaníliacukorral habosra verjük, gőzfürdő felett. Kihűtjük, majd beledolgozzuk a vajat és a kakaót, végül a krémet süteményes zsákba töltjük.
  5. A kosárkákat hűvös helyen tároljuk, majd miután minden krém megkötött, olvasztott csokoládéba mártjuk. (csokoládés és margarin gőzfürdő felett felolvasztva, elkeverve).
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása