Lágy diós kosárkák

Recept Lágy diós kosárkák
KÜLDÖTT KÉPEK

Édes kis falatok a karácsonyi asztalra! Ez a sütemény egy tökéletes példa arra, hogyan lehet felhasználni a szekrényben megbújó kosár alakú sütőformákat. A tészta, a lekvár, a diós töltelék, kakaós krém és csokiöntet fantasztikus egységet alkot, így a siker karácsonykor egyszerűen garantált! Kicsit „pepecselős” a munka, de megéri elkészíteni. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gfinomliszt
250 gvaj
200 gporcukor
140 gdarált dió
1 dbtojás
2 ev. kanálkakaó
csipet őrölt fahéj
1 db citromreszelt héja
1 db citromleve

Diós töltelék:

300 gőrölt dió
100 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
100 mlrum

Kakaós krém:

300 gvaj
150 gkristálycukor
3 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálkakaó

Szükségünk lesz még:

200 gfőzőcsoki
100 gpikáns lekvár
100 gmargarin

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk. Amikor megkaptuk a tésztát, golyó alakúra formázzuk. Kis adagokat szaggatunk ki belőle, amit a kis kosár sütőformákba töltünk. A formákat előtte vajjal kikenünk. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10-15 percig sütjük. Érdemes sütés közben figyelni a tésztát.
  2. A diós töltelék hozzávalóit alaposan eldolgozzuk.
  3. A megsült kosárkákat megkenjük a pikáns lekvárral, rákenjük a diós tölteléket, majd a tetejét a krémmel díszítjük.
  4. A krémhez a tojást a kristálycukorral és vaníliacukorral habosra verjük, gőzfürdő felett. Kihűtjük, majd beledolgozzuk a vajat és a kakaót, végül a krémet süteményes zsákba töltjük.
  5. A kosárkákat hűvös helyen tároljuk, majd miután minden krém megkötött, olvasztott csokoládéba mártjuk. (csokoládés és margarin gőzfürdő felett felolvasztva, elkeverve).
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás