TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Lágy diós-krémes kosárkák
Lágy diós-krémes kosárkák
Recept Lágy diós-krémes kosárkák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.2.2020

Lágy diós-krémes kosárkák

Nem a leggyorsabb sütemény, de az biztos, hogy az egyik legfinomabb! A lágy diós-krémes kosárkák egész egyszerűen mindenkit levesznek a lábáról! A lágy diós tésztát, amit az előre elkészített kosárkákban sütöttem, diós töltelékkel, finom krémme, és csokiöntettel is feldobtam. Annyi finomság van benne, hogy ennek lehetetlen ellenállni! Szerző: Mineralka

45 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
finomliszt
200 g
porcukor
1 db
tojás
140 g
darált dió
2 ev. kanál
kakaó
250 g
vaj
Csipet fahéj
1 db
citrom héja és leve

Diós töltelék:

300 g
darált dió
100 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
100 ml
rum

Krém:

3 db
tojás
150 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
300 g
vaj
2 ev. kanál
kakaó

Öntet:

200 g
csokoládé
100 g
100% margarin

Szükségünk lesz még:

Lekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta minden hozzávalóját tálba tesszük és tésztává dolgozzuk. A tésztát pár percre fagyasztóba tesszük, majd miután lehűlt, kibéleljük vele a kis kosár alakú sütőformákat. Fontos, hogy ne teljesen a pereméig legyen a tészta, hanem legyen benne egy „mélyedés”.
  2. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük.
  3. A diós töltelékhez a hozzávalókat eldolgozzuk.
  4. A megsült kosarakat kiforgatjuk a sütőformából. Minden egyes kosárkát lekvárral megkenünk, majd erre kenjük rá a diós tölteléket. Megvárjuk, míg a diós töltelék kissé megköt. Ezután a krémet süteményes zsákba tesszük és rávisszük a diós töltelékre.
  5. A krémhez a tojást a cukorral és vaníliacukorral gőzfürdő felett alaposan felverjük. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a kakaót és addig verjük, amíg lágy krémet nem kapunk.
  6. A finom kisárkákat hűtőszekrénybe tesszük, végül a kosárkákat csokiöntetbe mártjuk. Ehhez a csokoládét és a margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk.

 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása