Lágy diós-krémes kosárkák

Nem a leggyorsabb sütemény, de az biztos, hogy az egyik legfinomabb! A lágy diós-krémes kosárkák egész egyszerűen mindenkit levesznek a lábáról! A lágy diós tésztát, amit az előre elkészített kosárkákban sütöttem, diós töltelékkel, finom krémme, és csokiöntettel is feldobtam. Annyi finomság van benne, hogy ennek lehetetlen ellenállni! Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 8.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lágy diós-krémes kosárkák

Hozzávalók

Tészta:
400 gfinomliszt
200 gporcukor
1 dbtojás
140 gdarált dió
2 ev. kanálkakaó
250 gvaj
Csipet fahéj
1 dbcitrom héja és leve
Diós töltelék:
300 gdarált dió
100 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
100 mlrum
Krém:
3 dbtojás
150 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
300 gvaj
2 ev. kanálkakaó
Öntet:
200 gcsokoládé
100 g100% margarin
Szükségünk lesz még:
Lekvár

Elkészítés menete

  1. A tészta minden hozzávalóját tálba tesszük és tésztává dolgozzuk. A tésztát pár percre fagyasztóba tesszük, majd miután lehűlt, kibéleljük vele a kis kosár alakú sütőformákat. Fontos, hogy ne teljesen a pereméig legyen a tészta, hanem legyen benne egy „mélyedés”.
  2. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük.
  3. A diós töltelékhez a hozzávalókat eldolgozzuk.
  4. A megsült kosarakat kiforgatjuk a sütőformából. Minden egyes kosárkát lekvárral megkenünk, majd erre kenjük rá a diós tölteléket. Megvárjuk, míg a diós töltelék kissé megköt. Ezután a krémet süteményes zsákba tesszük és rávisszük a diós töltelékre.
  5. A krémhez a tojást a cukorral és vaníliacukorral gőzfürdő felett alaposan felverjük. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a kakaót és addig verjük, amíg lágy krémet nem kapunk.
  6. A finom kisárkákat hűtőszekrénybe tesszük, végül a kosárkákat csokiöntetbe mártjuk. Ehhez a csokoládét és a margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk.