Lágy diós-krémes kosárkák

Recept Lágy diós-krémes kosárkák
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem a leggyorsabb sütemény, de az biztos, hogy az egyik legfinomabb! A lágy diós-krémes kosárkák egész egyszerűen mindenkit levesznek a lábáról! A lágy diós tésztát, amit az előre elkészített kosárkákban sütöttem, diós töltelékkel, finom krémme, és csokiöntettel is feldobtam. Annyi finomság van benne, hogy ennek lehetetlen ellenállni! Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gfinomliszt
200 gporcukor
1 dbtojás
140 gdarált dió
2 ev. kanálkakaó
250 gvaj
Csipet fahéj
1 dbcitrom héja és leve

Diós töltelék:

300 gdarált dió
100 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
100 mlrum

Krém:

3 dbtojás
150 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
300 gvaj
2 ev. kanálkakaó

Öntet:

200 gcsokoládé
100 g100% margarin

Szükségünk lesz még:

Lekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta minden hozzávalóját tálba tesszük és tésztává dolgozzuk. A tésztát pár percre fagyasztóba tesszük, majd miután lehűlt, kibéleljük vele a kis kosár alakú sütőformákat. Fontos, hogy ne teljesen a pereméig legyen a tészta, hanem legyen benne egy „mélyedés”.
  2. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük.
  3. A diós töltelékhez a hozzávalókat eldolgozzuk.
  4. A megsült kosarakat kiforgatjuk a sütőformából. Minden egyes kosárkát lekvárral megkenünk, majd erre kenjük rá a diós tölteléket. Megvárjuk, míg a diós töltelék kissé megköt. Ezután a krémet süteményes zsákba tesszük és rávisszük a diós töltelékre.
  5. A krémhez a tojást a cukorral és vaníliacukorral gőzfürdő felett alaposan felverjük. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a kakaót és addig verjük, amíg lágy krémet nem kapunk.
  6. A finom kisárkákat hűtőszekrénybe tesszük, végül a kosárkákat csokiöntetbe mártjuk. Ehhez a csokoládét és a margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk.

 

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás