Lágy diós szelet tönkölybúzából, joghurtos-csokis öntettel

A diós-répás sütemények zseniálisak! Ha kellő odafigyeléssel vannak fűszerezve, akkor megunhatatlanok és letehetetlenek! Ráadásul ez a lágy diós-répás szelet tönkölybúzából készült, a krém pedig fehér csokoládé, kevés olaj és natúr joghurt keveréke. A tetejére még kókuszreszeléket is szórtam ettől pedig még finomabb és még illatosabb lett a sütemény. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 30.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lágy diós szelet tönkölybúzából, joghurtos-csokis öntettel

Hozzávalók

Tészta (1 bögre = 300 ml):
2 bögretönkölybúzaliszt
1 bögrenádcukor
1/2 bögredióbél
1/2 bögreolaj
1/2 bögretej
3 dbtojás
3 dbnagyobb sárgarépa
1 csomagsütőpor
1 ev. kanálméz
1 kv. kanálfahéj
csipet szerecsendió
Öntet:
250 mlnatr joghurt
100 gfehér csokoládé
50 gvaj
kókuszreszelék díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a mézet, a csipet szerecsendiót, a fahéjat, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, majd felváltva a tejet és az olajat is hozzákeverjük.
  2. Ezután dolgozzuk a tésztához a reszelt sárgarépát,
  3. A kapott tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 180 fokon 35 percig sütjük.
  4. A csokoládét a vajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a joghurtot.
  5. A csokis krémet rákenjük a tészta tetejére, elegyengetjük, tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a krém megdermedt, felszeleteljük, tálaljuk.