Lágy epres-kekszes desszert sütés nélkül

Recept Lágy epres-kekszes desszert sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Imádom ezt az édességet! Epres, krémes, kekszes, ráadásul még sütni sem kell. A hozzávalókat saját kedvünk szerint tudjuk módosítani, pl. a kekszes alaphoz akár több vajat is adhatunk – ki mit szeret. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Kekszes réteg:

250 gkakaós keksz
90 mlvaj

Krém:

800 gnatúr joghurt
50 gméz
1 ev. kanálcitrom reszelt héja
9 gzselatin

Epres réteg:

400 geper (fagyasztott epret használtam)
100 mlvíz
50 gkristálycukor
20 gkeményítő

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet por állagúra törjük, az olvasztott vajjal elkeverjük. Ha túl morzsalékos, akkor adunk még hozzá olvasztott vajat.
  2. A kekszes alap felével kibéleljük a kis, 15x15 cm-es formát.
  3. A citrom héját elkeverjük a joghurttal. Hozzáadjuk az előkészített zselatin. Elkeverjük, felét pedig rákenjük a kekszes alapra.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy kissé megkössön. Ezután rátesszük a kekszes alap másik felét, majd rákenjük a maradék krémet is. Ismét hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Az epret edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet, cukrot, keményítőt. Elkeverjük, elkezdjük főzni, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik.
  6. Kissé kihűtjük, ráöntjük a kekszes-krémes alapra, majd ismét hűtőszekrénybe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás