TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Lágy epres-kekszes desszert sütés nélkül
Lágy epres-kekszes desszert sütés nélkül
Recept Lágy epres-kekszes desszert sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Imádom ezt az édességet! Epres, krémes, kekszes, ráadásul még sütni sem kell. A hozzávalókat saját kedvünk szerint tudjuk módosítani, pl. a kekszes alaphoz akár több vajat is adhatunk – ki mit szeret. Szerző: Lacusin

TopPetra TopPetra    ·   20.6.2021

Lágy epres-kekszes desszert sütés nélkül

Imádom ezt az édességet! Epres, krémes, kekszes, ráadásul még sütni sem kell. A hozzávalókat saját kedvünk szerint tudjuk módosítani, pl. a kekszes alaphoz akár több vajat is adhatunk – ki mit szeret. Szerző: Lacusin

25 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Kekszes réteg:

250 g
kakaós keksz
90 ml
vaj

Krém:

800 g
natúr joghurt
50 g
méz
1 ev. kanál
citrom reszelt héja
9 g
zselatin

Epres réteg:

400 g
eper (fagyasztott epret használtam)
100 ml
víz
50 g
kristálycukor
20 g
keményítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
  1. A kekszet por állagúra törjük, az olvasztott vajjal elkeverjük. Ha túl morzsalékos, akkor adunk még hozzá olvasztott vajat.
  2. A kekszes alap felével kibéleljük a kis, 15x15 cm-es formát.
  3. A citrom héját elkeverjük a joghurttal. Hozzáadjuk az előkészített zselatin. Elkeverjük, felét pedig rákenjük a kekszes alapra.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy kissé megkössön. Ezután rátesszük a kekszes alap másik felét, majd rákenjük a maradék krémet is. Ismét hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Az epret edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet, cukrot, keményítőt. Elkeverjük, elkezdjük főzni, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik.
  6. Kissé kihűtjük, ráöntjük a kekszes-krémes alapra, majd ismét hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása