Lágy epres kevert szelet

Hozzáadta: TopPetra, 12.6.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint, Kevert sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Ezt a kevert sütit szerintem rögtön sütés után érdemes fogyasztani. Persze azért érdemes megvárni, míg kicsit kihűl, de ez forrón az igazi. Szerző: Jana
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 12.6.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint, Kevert sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
4 dbtojás
350 gkristálycukor
250 gvaj
250 mltej (vagy víz)
500 grétesliszt
1 csomagsütőpor (12 g)
1 kávéskanálszódabikarbóna
friss eper (kb. 1 kg)
- Előkészítjük a kb. 28x39 cm-es, magas falú tepsit, sütőpapírral kibéleljük.
- A tojást a cukorral habbá verjük, belekeverjük a felolvasztott és kihűlt vajat, a tejet, a sütőporral és szódabikarbónával elkevert és átszitált lisztet. A tésztát beletesszük a tepsibe, elegyengetjük, az epret kisebb darabokra vágjuk, tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
- A süti elég magas, ezért tényleg érdemes magas faló tepsit használni. A gyümölcs lehet szezonális is. Tényleg érdemes melegen fogyasztani, mert vajjal készül, az meg ha kihűl, akkor megkeményedhet. Ha olajjal készítjük, akkor még másnap is puhább lesz. Mivel sok gyümölcsöt teszek bele, szeretek vajjal dolgozni, szerintem kell neki ez a sűrűség és keménység.
Blogom: Recepty z mojej kuchyne
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Křehká jahodová bublanina.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Krehká jahodová bublanina.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS