TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Lágy epres kevert szelet
Lágy epres kevert szelet
Recept Lágy epres kevert szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ezt a kevert sütit szerintem rögtön sütés után érdemes fogyasztani. Persze azért érdemes megvárni, míg kicsit kihűl, de ez forrón az igazi. Szerző: Jana

TopPetra TopPetra    ·   12.6.2022

Lágy epres kevert szelet

Ezt a kevert sütit szerintem rögtön sütés után érdemes fogyasztani. Persze azért érdemes megvárni, míg kicsit kihűl, de ez forrón az igazi. Szerző: Jana

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
tojás
350 g
kristálycukor
250 g
vaj
250 ml
tej (vagy víz)
500 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor (12 g)
1 kávéskanál
szódabikarbóna
friss eper (kb. 1 kg)
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Előkészítjük a kb. 28x39 cm-es, magas falú tepsit, sütőpapírral kibéleljük.
  2. A tojást a cukorral habbá verjük, belekeverjük a felolvasztott és kihűlt vajat, a tejet, a sütőporral és szódabikarbónával elkevert és átszitált lisztet. A tésztát beletesszük a tepsibe, elegyengetjük, az epret kisebb darabokra vágjuk, tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
  3. A süti elég magas, ezért tényleg érdemes magas faló tepsit használni. A gyümölcs lehet szezonális is. Tényleg érdemes melegen fogyasztani, mert vajjal készül, az meg ha kihűl, akkor megkeményedhet. Ha olajjal készítjük, akkor még másnap is puhább lesz. Mivel sok gyümölcsöt teszek bele, szeretek vajjal dolgozni, szerintem kell neki ez a sűrűség és keménység.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása