Lágy epres kocka

Az „epres kocka” címszóra rákeresve ha jól emlékszem, több mint 350.000 találatot kaptam a neten. Mindegyik recept más, mindegyik receptben ott van valami eredeti, valami, ami különlegessé teszi a süteményt. Viszont ennél a receptnél, a lágy epres kockánál talán az a különlegesség, hogy egyáltalán nem különleges, csupán rendkívül egyszerű, puha és finom! ebben rejlik a tökéletessége. Szerző: Jaja79

Hozzáadta:, 10.6.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Lágy epres kocka

Hozzávalók

Tészta:
3 dbtojás
3 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanáltej
2 ev. kanálrétesliszt
1 ev. kanálkakaó
50 gétcsokoládé
1/2 csomagsütőpor
Krém:
600 mltej
7 kv. kanálkukoricakeményítő
200 gkristálycukor
250 gvaj
2 csomagvaníliacukor
Tetejére:
250 mlhabtejszín
250 gcsokoládé
Szükségünk lesz még:
eper

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a tejet. A száraz hozzávalókat elkeverjük és kis adagokban beledolgozzuk a tojássárgás-csokoládés keverékbe. Az utolsó lépésben belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük – azt javaslom, közben mindenki ellenőrizze a tésztát, mert minden sütő másképp működik.
  3. A tejhez hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt, majd sűrű pudingot főzünk. A pudingot kihűtjük, beledolgozzuk a puha, habosra vert vajat.
  4. A tésztát a tepsiben két részre vágjuk. Az egyik lapra rákanalazzuk a krém felét, a krémre rátesszük az epret, majd lefedjük a maradék krémmel, és ezt a réteget fedjük le a másik tésztalappal.
  5. A tetejét csokiöntettel meglocsolhatjuk – a tejszínt felmelegítjük (de nem forraljuk fel!), levesszük a tűzről, beletörjük a csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad.