TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Lágy epres kocka
Lágy epres kocka
Recept Lágy epres kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az „epres kocka” címszóra rákeresve ha jól emlékszem, több mint 350.000 találatot kaptam a neten. Mindegyik recept más, mindegyik receptben ott van valami eredeti, valami, ami különlegessé teszi a süteményt. Viszont ennél a receptnél, a lágy epres kockánál talán az a különlegesség, hogy egyáltalán nem különleges, csupán rendkívül egyszerű, puha és finom! ebben rejlik a tökéletessége. Szerző: Jaja79

TopPetra TopPetra    ·   10.6.2018

Lágy epres kocka

Az „epres kocka” címszóra rákeresve ha jól emlékszem, több mint 350.000 találatot kaptam a neten. Mindegyik recept más, mindegyik receptben ott van valami eredeti, valami, ami különlegessé teszi a süteményt. Viszont ennél a receptnél, a lágy epres kockánál talán az a különlegesség, hogy egyáltalán nem különleges, csupán rendkívül egyszerű, puha és finom! ebben rejlik a tökéletessége. Szerző: Jaja79

60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojás
3 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
tej
2 ev. kanál
rétesliszt
1 ev. kanál
kakaó
50 g
étcsokoládé
1/2 csomag
sütőpor

Krém:

600 ml
tej
7 kv. kanál
kukoricakeményítő
200 g
kristálycukor
250 g
vaj
2 csomag
vaníliacukor

Tetejére:

250 ml
habtejszín
250 g
csokoládé

Szükségünk lesz még:

eper
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a tejet. A száraz hozzávalókat elkeverjük és kis adagokban beledolgozzuk a tojássárgás-csokoládés keverékbe. Az utolsó lépésben belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük – azt javaslom, közben mindenki ellenőrizze a tésztát, mert minden sütő másképp működik.
  3. A tejhez hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt, majd sűrű pudingot főzünk. A pudingot kihűtjük, beledolgozzuk a puha, habosra vert vajat.
  4. A tésztát a tepsiben két részre vágjuk. Az egyik lapra rákanalazzuk a krém felét, a krémre rátesszük az epret, majd lefedjük a maradék krémmel, és ezt a réteget fedjük le a másik tésztalappal.
  5. A tetejét csokiöntettel meglocsolhatjuk – a tejszínt felmelegítjük (de nem forraljuk fel!), levesszük a tűzről, beletörjük a csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása