TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Lágy epres torta
Lágy epres torta
Recept Lágy epres torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Születésnapra készítettem ezt az epres tortát, de az biztos, hogy nem utoljára! Érdemes kipróbálni! Szerző: Marky

TopPetra TopPetra    ·   3.7.2021

Lágy epres torta

Születésnapra készítettem ezt az epres tortát, de az biztos, hogy nem utoljára! Érdemes kipróbálni! Szerző: Marky

95 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Korpusz:

6 db
tojás
210 g
rétesliszt
210 g
kristálycukor
csipet

Krém:

500 ml
habtejszín
400g
túró
2 csomag
vaníliacukor
1 csomag
habfixáló

Szükségünk lesz még:

Eper vagy más gyümölcs
Ízlés szerint
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
95 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát és fehérjét szétválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. A tojáshabhoz hozzáadjuk a cukrot, beledolgozzuk, majd a fényes tojásfehérjéhez hozzáadjuk a tojássárgát is. Belekeverjük a lisztet, majd a kapott tésztát kör alakú, kivajazott és beszórt sütőformába tesszük, 160 fokon kb. egy óra alatt készre sütjük.
  2. A habtejszínt a habfixálóval együtt habbá verjük, beledolgozzuk a vaníliacukrot és a túrót. Ha a hab nem áll össze, akkor adhatunk még hozzá habfixálót. Ízlés szerint még mehet hozzá porcukor is.
  3. A korpuszt félbe vágjuk, megkenjük a krémmel, rászórjuk az epret. Lefedjük a korpusz másik felével, majd a krémmel bevonjuk a teljes tortát. Ha szükséges, akkor ostyalappal vagy ostyahengerekkel díszítjük. A tetejét friss gyümölccsel megszórjuk, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása