Lágy epres torta

Recept Lágy epres torta

Hozzáadta: TopPetra, 3.7.2021

Kategória: Eper, Gyümölcs szerint, Szülinap, Ünnepek, Édes torták, Torták

KÜLDÖTT KÉPEK

Születésnapra készítettem ezt az epres tortát, de az biztos, hogy nem utoljára! Érdemes kipróbálni! Szerző: Marky

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 3.7.2021

Kategória: Eper, Gyümölcs szerint, Szülinap, Ünnepek, Édes torták, Torták

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Korpusz:

6 dbtojás
210 grétesliszt
210 gkristálycukor
csipet

Krém:

500 mlhabtejszín
400g túró
2 csomagvaníliacukor
1 csomaghabfixáló

Szükségünk lesz még:

Eper vagy más gyümölcs
Ízlés szerintporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát és fehérjét szétválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. A tojáshabhoz hozzáadjuk a cukrot, beledolgozzuk, majd a fényes tojásfehérjéhez hozzáadjuk a tojássárgát is. Belekeverjük a lisztet, majd a kapott tésztát kör alakú, kivajazott és beszórt sütőformába tesszük, 160 fokon kb. egy óra alatt készre sütjük.
  2. A habtejszínt a habfixálóval együtt habbá verjük, beledolgozzuk a vaníliacukrot és a túrót. Ha a hab nem áll össze, akkor adhatunk még hozzá habfixálót. Ízlés szerint még mehet hozzá porcukor is.
  3. A korpuszt félbe vágjuk, megkenjük a krémmel, rászórjuk az epret. Lefedjük a korpusz másik felével, majd a krémmel bevonjuk a teljes tortát. Ha szükséges, akkor ostyalappal vagy ostyahengerekkel díszítjük. A tetejét friss gyümölccsel megszórjuk, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás