Lágy epres torta

Hozzáadta: TopPetra, 3.7.2021
Kategória: Eper, Gyümölcs szerint, Szülinap, Ünnepek, Édes torták, Torták
KÜLDÖTT KÉPEK
Születésnapra készítettem ezt az epres tortát, de az biztos, hogy nem utoljára! Érdemes kipróbálni! Szerző: Marky
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 3.7.2021
Kategória: Eper, Gyümölcs szerint, Szülinap, Ünnepek, Édes torták, Torták
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Korpusz:
6 dbtojás
210 grétesliszt
210 gkristálycukor
csipetsó
Krém:
500 mlhabtejszín
400g túró
2 csomagvaníliacukor
1 csomaghabfixáló
Szükségünk lesz még:
Eper vagy más gyümölcs
Ízlés szerintporcukor
- A tojássárgát és fehérjét szétválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. A tojáshabhoz hozzáadjuk a cukrot, beledolgozzuk, majd a fényes tojásfehérjéhez hozzáadjuk a tojássárgát is. Belekeverjük a lisztet, majd a kapott tésztát kör alakú, kivajazott és beszórt sütőformába tesszük, 160 fokon kb. egy óra alatt készre sütjük.
- A habtejszínt a habfixálóval együtt habbá verjük, beledolgozzuk a vaníliacukrot és a túrót. Ha a hab nem áll össze, akkor adhatunk még hozzá habfixálót. Ízlés szerint még mehet hozzá porcukor is.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Lehký jahodový dort.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Ľahká jahodová torta.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS