TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Méhkas sütemény Lágy fahéjas csigák. Finomak, a fahéj és vaníliakrém keveréke együtt zseniális!
Lágy fahéjas csigák. Finomak, a fahéj és vaníliakrém keveréke együtt zseniális!
Recept Lágy fahéjas csigák. Finomak, a fahéj és vaníliakrém keveréke együtt zseniális!
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.4.2023

Lágy fahéjas csigák. Finomak, a fahéj és vaníliakrém keveréke együtt zseniális!

A fahéjas csiga az egyik kedvenc finomságunk. A tetejére pudingkrém is kerül, így kellően szaftos és piha marad.

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
130 ml
tej
15 g
kristálycukor
1/2 db
élesztő
1 db
tojás
500 g
búzafinomliszt
1 kávéskanál
sütőpor
170 g
joghurt
csipet

Töltelék:

100 g
vaj
3 kávéskanál
fahéj
120 g
kristálycukor

Öntet:

1 csomag
vaníliapuding
2-3 kávéskanál
kristálycukor
0,5 l
tej
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot.
  2. A felfuttatott élesztőt elkeverjük a többi hozzávalóval, a kapott tésztát lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a cukorral és fahéjjal. Ez lesz a töltelék.
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a fahéjas-cukros vajjal, felcsavarjuk, 3-4 cm vastag szeletekre vágjuk. A csigákat kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük.
  5. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  6. Pudingot főzünk, majd a forró pudingot ráöntjük a megsült csigákra. A csigákat kihűtjük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása