TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Lágy fánk pudinggal, tejszínhabbal, gyümölccsel
Lágy fánk pudinggal, tejszínhabbal, gyümölccsel
Recept Lágy fánk pudinggal, tejszínhabbal, gyümölccsel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.3.2020

Lágy fánk pudinggal, tejszínhabbal, gyümölccsel

Húha, ez bizony nagyon durván finom! A lágy fánk nemcsak pudingos krémmel van töltve, hanem pompás gyümölccsel és tejszínhabbal is! Ez a réteges finomság mindenkit levesz a lábáról, és megállja a helyét minden ünnep alkalmával! Ebből a fánkból bizony egy darab nem elég, és ha készítjük, akkor készüljünk fel arra, hogy még sokat fogjuk sütni. Szerző: Mineralka

55 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
finomliszt
100 g
majonéz
3 db
tojássárga
250 ml
tej
30 g
élesztő
2 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
rum
2 ev. kanál
olaj
csipet só

Krém:

1 csomag
vanília ízű pudingpor
500 ml
tej
ízlés szerint kristálycukor
250 ml
habtejszín
eper vagy más gyümölcs
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejben egy kevés cukrot feloldunk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és sima állagú tésztát gyúrunk. Lefedjük és meleg helyen egy órát kelesztjük.
  2. Miután a tészta megkelt, kinyújtjuk és kiszaggatjuk a fánkokat. 15 percig pihentetjük, majd bő olajban készre sütjük.
  3. A pudingport a tejjel és cukorral csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk. A pudingot süteményes zsákba töltjük, kissé kihűtjük. A fánkokat félbe vágjuk és az egyik felét megkenjük a krémmel.
  4. A krémre rátesszük a felszeletelt gyümölcsöt, rávisszük a tejszínhabot.
  5. Tetejét porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása