Lágy fánk pudinggal, tejszínhabbal, gyümölccsel

Recept Lágy fánk pudinggal, tejszínhabbal, gyümölccsel
KÜLDÖTT KÉPEK

Húha, ez bizony nagyon durván finom! A lágy fánk nemcsak pudingos krémmel van töltve, hanem pompás gyümölccsel és tejszínhabbal is! Ez a réteges finomság mindenkit levesz a lábáról, és megállja a helyét minden ünnep alkalmával! Ebből a fánkból bizony egy darab nem elég, és ha készítjük, akkor készüljünk fel arra, hogy még sokat fogjuk sütni. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gfinomliszt
100 gmajonéz
3 dbtojássárga
250 mltej
30 gélesztő
2 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálrum
2 ev. kanálolaj
csipet só

Krém:

1 csomagvanília ízű pudingpor
500 mltej
ízlés szerint kristálycukor
250 mlhabtejszín
eper vagy más gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tejben egy kevés cukrot feloldunk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és sima állagú tésztát gyúrunk. Lefedjük és meleg helyen egy órát kelesztjük.
  2. Miután a tészta megkelt, kinyújtjuk és kiszaggatjuk a fánkokat. 15 percig pihentetjük, majd bő olajban készre sütjük.
  3. A pudingport a tejjel és cukorral csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk. A pudingot süteményes zsákba töltjük, kissé kihűtjük. A fánkokat félbe vágjuk és az egyik felét megkenjük a krémmel.
  4. A krémre rátesszük a felszeletelt gyümölcsöt, rávisszük a tejszínhabot.
  5. Tetejét porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás