Lágy formák csokoládéval és dióval, lekvárral összetapasztva

Recept Lágy formák csokoládéval és dióval, lekvárral összetapasztva
KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a sütemény szerintem még lágyabb, mint a klasszikus linzer. A liszthez egy kevés keményítőt és pudingport is adtam, ettől lesz igazán puha és olyan omlós. A díszítéshez csokoládét és darált diót használtam, a végeredmény pedig magáért beszél.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

200 gkukoricakeményítő
1 csomagvaníliapuding
200 gfinomliszt
200 gmargarin
150 gporcukor
1 csomagsütőpor
1 dbtojássárga
3 ev. kanáltejföl
1 dbcitrom héja

Szükségünk lesz még:

Lekvár tapasztáshoz
Darált dió díszítéshez
Csokoládé díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk (nem az egész citrom reszelt héját használtam, hanem csak egy keveset, de ez ízlés kérdése). A tésztát fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk a formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon előmelegített sütőben kb. 6 percig sütjük. Sütés közben figyeljük. Ha a sütő erősen süt, vagy a tészta túl vastag, akkor előbb besszük ki, nehogy kiszáradjon, túlsüljön.
  3. Lekvárral megkenjük. Miután összetapasztottuk, csokoládéba mártjuk.
  4. A darált dió úgy marad a felszínen, hogy azt kevés lekvárral vagy kompótlével megkenjük, majd erre szórjuk rá a darált diót.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás