TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Lágy formák csokoládéval és dióval, lekvárral összetapasztva
Lágy formák csokoládéval és dióval, lekvárral összetapasztva
Recept Lágy formák csokoládéval és dióval, lekvárral összetapasztva
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.11.2020

Lágy formák csokoládéval és dióval, lekvárral összetapasztva

Ez a sütemény szerintem még lágyabb, mint a klasszikus linzer. A liszthez egy kevés keményítőt és pudingport is adtam, ettől lesz igazán puha és olyan omlós. A díszítéshez csokoládét és darált diót használtam, a végeredmény pedig magáért beszél.

45 perc
Elkészítés
6 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
200 g
kukoricakeményítő
1 csomag
vaníliapuding
200 g
finomliszt
200 g
margarin
150 g
porcukor
1 csomag
sütőpor
1 db
tojássárga
3 ev. kanál
tejföl
1 db
citrom héja

Szükségünk lesz még:

Lekvár tapasztáshoz
Darált dió díszítéshez
Csokoládé díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk (nem az egész citrom reszelt héját használtam, hanem csak egy keveset, de ez ízlés kérdése). A tésztát fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk a formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon előmelegített sütőben kb. 6 percig sütjük. Sütés közben figyeljük. Ha a sütő erősen süt, vagy a tészta túl vastag, akkor előbb besszük ki, nehogy kiszáradjon, túlsüljön.
  3. Lekvárral megkenjük. Miután összetapasztottuk, csokoládéba mártjuk.
  4. A darált dió úgy marad a felszínen, hogy azt kevés lekvárral vagy kompótlével megkenjük, majd erre szórjuk rá a darált diót.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása