Lágy gyümölcsös linzer tojáshabbal

Recept Lágy gyümölcsös linzer tojáshabbal
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha karácsony, akkor a linzer szinte nálunk kötelező! Adott a dolog, hogy így az alap linzertészta, viszont innentől kezdve számtalan lehetőségünk van. Például elkészíthetjük a gyümölcsös linzert tojáshabbal, tortaformában. A tésztát elősütjük, tetszés szerinti gyümölccsel megpakoljuk, majd utolsó lépésben rákanalazzuk a tojáshabot. Már csak egy kis porcukor, esetleg kókuszreszelék, és elkészült a tökéletes karácsonyi édesség! Szerző: Adanecka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 grétesliszt
80 gporcukor
2 dbtojássárga
csipet só
150 gpuha vaj
500 ggyümölcs
kristálycukor szóráshoz

Tojáshab:

2 dbtojásfehérje
2 ev. kanálkristálycukor
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztához a lisztet a cukorral elkeverjük, eldolgozzuk a sóval, vajjal és tojássárgával. A kapott tésztát kör alakúra nyújtjuk (legyen nagyobb, mint a sütőforma, én kb. 27 cm átmérőjű) és beletesszük a sütőformába, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk. A tésztát villával kibökdössük, és ha lehetséges, akkor a tészta egy kicsit tapadjon rá a sütőforma oldalára is, kb. 2-3 cm magasan.
  2. 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  3. Beletesszük az előkészített gyümölcsöt, kristálycukorral megszórjuk és további 15 percig sütjük.
  4. Közben a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd rákanalazzuk a gyümölcsre. További 10-15 percig sütjük.
  5. Végül a tetejét porcukorral megszórjuk.

Blogom: Aďkine recepty

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás