TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Lágy habroló olasz habbal
Lágy habroló olasz habbal
Recept Lágy habroló olasz habbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.12.2021

Lágy habroló olasz habbal

Finom, ropogós roló még finomabb, krémes és lágy habbal. Így együtt ez a kettő fantasztikus. A gyerekkoromat juttatja eszembe. Szerző: Jaja

35 perc
Elkészítés
12 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Lágy tészta:

380 g
búzafinomliszt
250 g
vaj
200 g
tejföl
1 db
tojás

Hab:

150 g
tojásfehérje
360g
kristálycukor
kevés
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztből, tejfölből, kockára vágott vajból tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük, 3 órát pihentetjük.
  2. Előkészítjük a roló sütőformákat, vajjal vagy olajjal megkenjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, majd ezeket a tésztacsíkokat csavarjuk rá a formára.
  4. Felvert tojással megkenjük, 170 fokon sütőben 12 percig sütjük. Miután megsült, kissé kihűtjük, majd levesszük a formáról.
  5. A tojásfehérjét 120 g cukorral habbá verjük. 240 g cukrot kevésvízzel sziruppá főzzük. Annyi víz kell hozzá, hogy pont ellepje a cukrot. A szirupot hozzáöntjük a habhoz és addig keverjük, amíg fényes krémes habot nem kapunk.
  6. A habot beletöltjük a tésztarolókba.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása