Lágy habroló olasz habbal

Recept Lágy habroló olasz habbal

Hozzáadta: TopPetra, 11.12.2021

Kategória: Karácsonyi desszertek, Karácsony, Ünnepek

KÜLDÖTT KÉPEK

Finom, ropogós roló még finomabb, krémes és lágy habbal. Így együtt ez a kettő fantasztikus. A gyerekkoromat juttatja eszembe. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.12.2021

Kategória: Karácsonyi desszertek, Karácsony, Ünnepek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Lágy tészta:

380 gbúzafinomliszt
250 gvaj
200 gtejföl
1 dbtojás

Hab:

150 gtojásfehérje
360gkristálycukor
kevésvíz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztből, tejfölből, kockára vágott vajból tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük, 3 órát pihentetjük.
  2. Előkészítjük a roló sütőformákat, vajjal vagy olajjal megkenjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, majd ezeket a tésztacsíkokat csavarjuk rá a formára.
  4. Felvert tojással megkenjük, 170 fokon sütőben 12 percig sütjük. Miután megsült, kissé kihűtjük, majd levesszük a formáról.
  5. A tojásfehérjét 120 g cukorral habbá verjük. 240 g cukrot kevésvízzel sziruppá főzzük. Annyi víz kell hozzá, hogy pont ellepje a cukrot. A szirupot hozzáöntjük a habhoz és addig keverjük, amíg fényes krémes habot nem kapunk.
  6. A habot beletöltjük a tésztarolókba.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás